Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a lansat primul apel de proiecte din cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027,  „Transformarea digitală a IMM-urilor“ – Apel Pilot în parteneriat cu Banca Mondială.  Ghidul de finanţare a fost publicat pe 21 august și este cel care deschide seria finanțărilor dedicate dezvoltării Regiunii Nord-Est. Alocarea financiară este de 31.000.000 de euro, cu o contribuție de 26.350.000 de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională  și 4.650.000 de euro din bugetul de stat. Perioada de depunere a cererilor de finanțare este va fi cuprinsă între 1 octombrie 2023, ora 10:00 și 30 noiembrie 2023, ora 10:00.

regio digitalizare imm„România se situează pe locul 27 din cele 27 de State Membre ale UE în ediția din 2022 a Indicelui economiei și societății digitale (DESI). Firește că aceste clasamente ne întristează, dar pe noi ne și impulsionează să acționăm! Am ales ca primul apel de proiecte lansat în cadrul Programului Regional Nord-Est să fie cel care vizează transformarea digitală a IMM. Dar nu oricum, ci în cadrul unui proiect pilot, în colaborare cu Banca Mondială. A ne pregăti, a analiza cu atenție ce nevoi avem, ce oportunități, ce riscuri – sunt pași extrem de importanți. Sunt importanți și banii, evident, dar trebuie să ne gândim bine unde îi punem și care este efectul lor, cum investim banii și nu cum cheltuim banii a declarat Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est, într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Banii sunt destinaţi microîntreprinderile care propun investiții în Regiunea Nord-Est, în mediul urban și întreprinderilor mici și mijlocii care propun investiții în Regiunea Nord -Est, în mediul urban sau rural. IMM-urile care nu activează în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) vor fi sprijinite prin acest apel, iar cele care au autorizate coduri CAEN aferente domeniului de activitate TIC nu sunt vizate pentru finanțare. Activităţile care vor fi finanţate prin acest apel sunt următoarele:

  • Consultanță și analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de digitalizare.
  • Achiziționarea de echipamente și dispozitive TIC.
  • Dezvoltarea și implementarea de soluții software.
  • Introducerea tehnologiilor AI, IoT și E-Commerce.
  • Îmbunătățirea securității cibernetice.
  • Instruirea personalului pentru noile tehnologii.

Angela Croitoru

Articolul precedentPremierul anunță: reforma fiscală și administrativă merge înainte în ciuda protestelor
Articolul următorAproape 800 de șoferi nemțeni au fost amendați de RAR
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.