0:00

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) anunţă că sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) poate beneficia de finanţări nerambursabile, pentru proiecte de dezvoltare, prin intermediul REGIO. La nivelul Regiunii Nord-Est, alocarea financiară disponibilă este de 26,26 milioane euro, iar valoarea grantului este cuprinsă între minim 1,5 milioane euro și maxim 6 milioane euro. Contribuția beneficiarului va fi de 30% (pentru întreprinderi mici) și de 40% (pentru întreprinderi mijlocii). Depunerea cererilor de finanțare se va face prin intermediul aplicației electronice MySMIS, în perioada 30 octombrie 2020, ora 12:00-30 noiembrie 2020, ora 12:00.

ADRNE: IMM-urile pot beneficia de granturi de maxim 6 milioane euro pentru proiecte de dezvoltare, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Programul Operațional Regional 2014-2020 vine în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare ale IMM-urilor, relansând apelul de proiecte pentru PI 2.2 «Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor». Această prioritate de investiție va sprijini dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii cu o vechime mai mare de un an, interesate de găsirea unui model optim de creștere, atât în sensul dezvoltării activității desfășurate, cât și în scopul creșterii dimensiunii pieței adresate (piața locală să devină regională, națională sau internațională)”, se precizează într-un comunicat de presă al ADRNE. Sprijinul oferit prin REGIO vizează următoarele tipuri de activități:

  • lucrări de construire/extindere a spațiilor de producție/prestare de servicii, inclusiv a utilităților generale aferente;
  • achiziționarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe; achiziționarea de instalații/echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie.

ADRNE: IMM-urile pot beneficia de granturi de maxim 6 milioane euro pentru proiecte de dezvoltare, ZCH NEWS - sursa ta de informații„A fost un apel mult așteptat de către antreprenorii mai ambițioși, datorită dimensiunilor mari ale proiectelor vizate. Pentru proiecte similare, în cele două apeluri precedente, la nivelul Regiunii Nord-Est, avem 102 contracte în implementare. În privința orientărilor spre domeniile de investiții, antreprenorii din Regiunea Nord-Est își păstrează interesul pentru producție (tâmplărie, mobilier, textile), construcții, servicii în domeniul sănătății umane, dar apar și elemente de noutate în sfera investițiilor, cum ar fi IT, automatizări inteligente și economia circulară”, a declarat Vasile Asandei, director general al ADRNE. Informaţii suplimentare se pot obţine AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentZona pietonală din faţa Parcului Central va fi accesibilă şi în prima jumătate a lunii septembrie
Articolul următorÎncă 56 de nemțeni sunt infectați. Record cu 115 cazuri în județul Bacău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.