Primăria Piatra-Neamţ a extins, în primele două week-end-uri ale lunii septembrie, posibilitatea ca artera rutieră din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău, să fie o zonă exclusiv pietonală.

Zona pietonală din faţa Parcului Central va fi accesibilă şi în prima jumătate a lunii septembrie, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Am decis să prelungim perioada în care zona din fața Parcului Central  să fie una dedicată exclusiv pietonilor, pentru a constitui un loc de promenadă, de mișcare în aer liber, de plimbare cu bicicleta pentru copii și adulți, de practicare a sportului sau a jocurilor pentru copii. Iniţiativa noastră ca, în lunile iulie şi august, zona respectivă să fie una exclusiv pietonala în week-end-uri, s-a bucurat de un real succes şi a avut foarte multe reacţii pozitive din partea pietrenilor. Acesta este motivul pentru care am decis să extindem perioada şi în prima jumatate a lunii septembrie, mai ales că se pare că şi vremea va ţine cu noi şi vom avea parte de o toamnă frumoasă, cel puţin în debutul ei. Am inițiat și o consultare publică pe această temă şi opiniile exprimate sunt clar în favoarea extinderii perioadei”, a declarat primarul Dragos Chitic.

Piatra-Neamţ s-a alăturat astfel altor mari orașe europene în care sunt intițiative de acest gen, care asigură publicului zone exclusiv pietonale pentru plimbări, sport și mișcare în aer liber. Circulația rutieră pe acest tronson stradal este oprită de vineri seară până duminică noaptea. (ZCH NEWS; FOTO: Primăria Piatra-Neamţ)

Articolul precedentCOD GALBEN Furtuni în Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava
Articolul următorADRNE: IMM-urile pot beneficia de granturi de maxim 6 milioane euro pentru proiecte de dezvoltare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.