Astăzi, 3 septembrie, autoritățile sanitare au anunțat teste pozitive la coronavirus pentru alte 56 de persoane din județul Neamț. Sunt două focare de infecție nou izbucnite, unul la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde sunt 9 angajați TESA confirmați și celălalt la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman, cu 20 de bolnavi pozitivi. Un alt focar, de la începutul lunii septembrie, este la echipa HCF Piatra-Neamț, unde 4 handbaliste au fost confirmate infectate.

Numărul total de cazuri a ajuns la 2.239, dintre care 82 au decedat, până acum, în județul Neamț. Suntem pe locul 14 în țară, ca rată de răspândire a îmbolnăvirilor, cu 4,76 cazuri la mia de locuitori, de la început și până acum.

Un număr record de infectări a fost raportat astăzi pentru județul Bacău, unde sunt 115 noi cazuri, a două cifră din țară, după București (197 cazuri noi), potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică.

Încă 56 de nemțeni sunt infectați. Record cu 115 cazuri în județul Bacău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În regiunea Nord-Est sunt 313 persoane nou infectate:

-Bacău: 115 cazuri noi

-Botoșani: 5 cazuri noi

-Iași: 58 cazuri noi

-Neamț: 56 cazuri noi

-Suceava: 43 cazuri

-Vaslui: 36 cazuri noi

În țară, astăzi sunt 1.365 de persoane nou confirmate, după prelucrarea a 23.973 de teste, din care 9.213 la cerere. În ultima zi s-au mai înregistrat 44 de decese, dintre care doar un pacient nu avea și alte boli grave.

Încă 56 de nemțeni sunt infectați. Record cu 115 cazuri în județul Bacău, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

În spitale sunt internați 7.288 de pacienți, dintre care 503 sunt în secțiile ATI. „Pe teritoriul României, 9.655 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.988 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea,  34.217 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

C.I.

Articolul precedentADRNE: IMM-urile pot beneficia de granturi de maxim 6 milioane euro pentru proiecte de dezvoltare
Articolul următorFată dispărută din centrul „Familia mea”