0:00

Primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), Vasile Asandei, au semnat astăzi, 28 ianuarie, trei contracte de finanțare a unor proiecte majore de infrastructură rutieră și de gestionare a traficului rutier la Piatra-Neamț.

Proiecte de infrastructură rutieră, din fonduri europene, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă dintre acestea vizează modernizarea a două coridoare importante din municipiul Piatra-Neamț, inclusiv realizarea de piste pentru biciclete: „Reorganizarea coridorului principal de mobilitate urbană pe axa est-vest (Bulevardul Decebal, Piața Mihail Kogălniceanu, Bulevardul Traian)”, în valoare de 26.660.435 lei și „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate est-vest – Strada Mihai Viteazu”, în valoare de 14.549.926 lei. Cel de-al treilea proiect este intitulat „Implementare sistem de management inteligent al traficului în municipiul Piatra-Neamț” și este în valoare de 35.218.942 lei.

Proiecte de infrastructură rutieră, din fonduri europene, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Astăzi am semnat contractele pentru finanțarea a trei proiecte foarte importante pentru Piatra-Neamț, prin a căror implementare vom moderniza principalele artere din municipiu și vom crește gradul de siguranță al tuturor participanților la trafic, fie ei conducători auto, pietoni sau bicicliști. Ne dorim ca pietrenii să aleagă mijloacele de transport cele mai puțin poluante și pentru aceasta vom asigura toate condițiile și îi vom încuraja pe cei care se gândesc la mediul înconjurător.

Proiecte de infrastructură rutieră, din fonduri europene, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiToate proiectele beneficiază de finanțare nerambursabilă în proporție de 98%, contribuția municipalității pietrene fiind doar de 2%. Am mai spus-o: fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să dezvolte comunitățile și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în orașul nostru”, a declarat primarul Dragoș Chitic. (ZCH NEWS; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)

Articolul precedentCod galben de ninsori la munte și rafale de 100 km/h
Articolul următorProduse de igienă de la UE pentru târgnemţeni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.