Aproape 800 de șoferi nemțeni au fost amendați de RAR, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiControalele în trafic efectuate de inspectorii RAR Neamț în prima jumătate a acestui an s-au soldat cu sute de amenzi și șoferi rămași fără mașină. Au fost trase pe dreapta pentru verificări 1.377 de vehicule, din care peste 79% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 285 (20,7%) prezentau pericol iminent de accident, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Pe parte de protecția mediului, inspectorii RAR au depistat că 8,12% din vehiculele controlate prezentau deficiențe din sfera poluării și doar 2,76% aveau probleme legate de identificare. Pe lângă mașinile depistate cu probleme grave și care puneau în pericol siguranța în trafic, RAR Neamț a găsit și vehicule cu ITP fals, expirat sau anulat, în procent de 1,67%. „În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Neamț au fost aplicate 789 de amenzi contravenționale și au fost retrase 479 de certificate de înmatriculare”, se mai precizează în comunicat.

La nivel național, peste 44% din vehiculele controlate (44.472) aveau deficiențe tehnice majore. În prima jumătate a anului RAR a dat 14.354 de sancțiuni, a indisponibilizat 194 de vehicule și a anulat 260 de ITP-uri. Pentru neregulile constatate, în aproape un sfert din cazuri (12.362) au fost retrase certificatele de înmatriculare.

C.I.

Articolul precedentProgram pilot pentru digitalizarea IMM-urilor din Regiunea Nord-Est
Articolul următorFurtuna a făcut probleme pe Valea Muntelui