Luna aceasta, Comisia Europeană a aprobat 1,75 miliarde de euro, prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027. Programul va fi lansat la Piatra-Neamţ, în perioada 9-11 noiembrie anul acesta, ocazie cu care vor fi prezenţi membri ai Comisiei Europene, ai Guvernului României, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și AM PR Nord-Est, autorităţi judeţene şi locale, mediul de afaceri interesat.

Oficiali ai CE vor lansa la Piatra-Neamţ Programul Regional Nord-Est 2021-2027, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiObiectivul general al Programului este stimularea unei dezvoltări echilibrate bazate pe un proces de creștere economică inteligent, durabil și incluziv, care să conducă la creșterea calității vieții și reducerea decalajelor de dezvoltare intra și inter-regionale. Programul Regional Nord-Est 2021-2027 este structurat pe 8 priorități, cu alocări financiare dedicate:

  1. Nord-Est – O regiune mai competitivă, mai inovativă – 420,07 mil euro
  2. Nord-Est – O regiune mai digitalizată – 101,11 mil euro
  3. Nord-Est – O regiune durabilă, mai prietenoasă cu mediul – 391,98 mil euro
  4. Nord-Est – O regiune cu o mobilitate urbană mai durabilă – 277,31 mil euro
  5. Nord-Est – O regiune mai accesibilă – 182,16 mil euro
  6. Nord-Est – O regiune educată – 192,10 mil euro
  7. Nord-Est – O regiune mai atractivă – 120,41 mil euro
  8. Asistență tehnică – 74,23 mil euro

Oficiali ai CE vor lansa la Piatra-Neamţ Programul Regional Nord-Est 2021-2027, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Acum, când avem pentru prima dată un program cu adevărat regional, aici, în Nord-Est, aș spune că ne pregătim dintotdeauna pentru acest rol, de Autoritate de Management. Privim cu entuziasm această nouă provocare, dar înțelegem pe deplin nevoia unei asumări responsabile și profesioniste în tot acest proces. Nu vom fi singuri, ne bazăm pe partenerii noștri din mediul public, universitar, privat şi din societatea civilă, care au avut și nădăjduim că vor avea în continuare contribuții substanțiale. Ambiția noastră comună este să legăm organic Regiunea Nord-Est de Europa, pornind de la nevoile noastre și fructificând oportunitățile de la nivel european. Avem convingerea că vom dezvolta și implementa împreună un Program Regional cu gândul la un viitor mai bun”, a declarat Vasile Asandei, director General ADR Nord-Est. Programul Regional Nord-Est 2021-2027 poate fi consultat AICI şi AICI. (Angela CROITORU)

Articolul precedentSprijin aero pentru salvarea unui tânăr
Articolul următorSalubritas şi Perla Invest au pierdut trei locuinţe de serviciu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.