0:00

Poliția Neamț revine: Nu este obligatorie trecerea orei pe declarație decât pentru persoanele peste 65 de ani!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
foto: Georgiana Moșu

După ce oameni din diverse zone ale țării au fost amendați pentru că nu aveau intervalul orar al deplasării precizat pe declarația pe propria răspundere, și am întrebat la Poliția Neamț despre această obligație, ni s-a răspuns afirmativ:”Chiar dacă pe formular nu există o rubrică pentru intervalul orar, menționarea acestuia este obligatorie, de preferat în spațiul de sub rubrica unde trebuie scrisă data deplasării”, a declarat în dimineața de 13 aprilie (amănunte aici) agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

După reacțiile publice ale cititorilor nelămuriți de discrepanța dintre prevederile Ordonanței Militare și declarațiile purtătorului de cuvânt, și după consultări cu IGPR ȘI Grupul de Comunicare Strategică, Poliția Neamț, prin același purtător de cuvânt a revenit: ”Ordonanța Militară nr. 3/2020 prevede la art. 4 alin. (3) că ”Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura”. În actul normativ nu este prevăzută obligativitatea consemnării intervalului orar în declarația pe proprie răspundere, cu excepția persoanelor de peste 65 de ani, pentru care sunt precizate condițiile și intervalele în care se pot deplasa în afara domiciliului, în această perioadă. Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice”. (C.M.)

Articolul precedentLocuitorii din Bălţăteşti sunt nemulţumiţi de asfaltarea străzii Cireşului
Articolul următorAccident grav, mașină răsturnată, șoferul inert
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

11 COMENTARII

  1. În formularul tip simplificat nu exista rubrica sau consemnare pentru obligativitatea trecerii orei. Este o JUSTIFICARE pentru unii polițiști care au dat amenzi unor amărâți de pensionari.

  2. Și mai mare prostie sa treci ora pt cei peste 65 în condițiile în care legiuitorul a menționat clar ca deplasarea se face intre 11 – 13.

  3. Cum mama dracului sa scrii intervalul orar de deplasare?Hai că scrii că pleci de acasă la ora 8:00 dar cum poți să știi,de ex,că,la ora 8:45 ești acasă,când asta depinde de cat timp faci pe drum până la destinație și,de exemplu,daca mergi la magazin,cât de aglomerat este?Sau,alta prostie, obligatoriu pt persoanele în vârstă???Ok,poi nu tot voi, intelectualilor,ați scris legea?Nu ați specificat deja că între orele 11-13 au voie persoanele peste 65 ani să iasă din casă?????Voi aveți nevoie de bani și nu știți cum sa luați de la gură unor oameni care abia își duc traiul de pe o zi pe alta??????Nu uitați niciodată că Dumnezeu nu doarme!!!

    • Atâta prostie! Aveți un renume și vad ca vreți sa îl păstrați. Voi doar vreți sa aduceți bani la buget pe spatele cetățenilor. Asa înțelegi voi sa ii protejați? Rușine! Și mimoza asta sa își dea demisia.

  4. Japita asta de militianca nici nu a citit ordonanta.Si mai are si titlu de „tiitoare de cuvant” a altor handicapati.

  5. Dacă mergi la medicul de familie, am ,66 ani, in intervalul ,13-15, pentru consult periodic, și rețetă, acolo scrie că în afară de intervalul de ,11-13 se poate ieși

  6. Sunt prosti toti politisti si se intimpla aceste lucruri pentru ca sunt controlati de politisti deai lor. Ia sa fie controlati de alte argane si daca fac nereguli sa fie dati afara. Sa vedeti ca se gîndesc mai bine cind întocmește p.v.

Comentariile sunt închise.