Mai multe persoane din județul Neamț au semnalat în acest week-end, 10-12 aprilie, că au primit amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru că nu au completat intervalul orar al deplasării pe care o făceau. Asta cu toate că în noul model de declarație pe proprie răspundere nu apare o rubrică specială pentru această informație. Amenda pentru completarea necorespunzătoare a declarațiilor pe proprie răspundere este aceeași cu cea pentru lipsa acestui document: între 2.000 și 20.000 de lei. Amenda primită este redusă cu 50% din valoarea scrisă de agentul constatator dacă se achită în termen de 15 zilei.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, agentul Georgiana Moșu a punctat că este necesară respectarea ideii de bază a stării de urgență și anume limitarea ieșirilor și a contactelor interumane, confirmând informația. „”Chiar dacă pe formular nu există o rubrică pentru intervalul orar, menționarea acestuia este obligatorie, de preferat în spațiul de sub rubrica unde trebuie scrisă data deplasării”. (Z.C.H.)

 

 

53 COMENTARII

 1. Te doare mintea, de atatea idei geniale !
  Au ajuns militienii sa dea lege peste lege.
  Daca formularul editat de catre Marele Consiliu nu mai este valabil, ca asa vor militienii,
  ce lege din tara asta mai este respectata, ce drepturi si libertati mai sunt valabile ?

 2. nu sunt avocat…dar sunt convins ca poate fi atacata in instanta aceasta amenda pentru ca acel document este ca si un contract, emis de stat intr-un anumit fornat, in care nu este prevazuta sa fie trecuta decat ziua.

  • Si cine naiba analizeaza contestatia, sau unde sa o depui? Pe bune, suntem o tara condusa de analfabeti, care nici macar o lege nu stiu cum s-o faca, iar cei ce trebuie sa o aplice, o interpreteaza dupa bunul plac!

 3. ”Chiar dacă pe formular nu există o rubrică pentru intervalul orar, menționarea acestuia este obligatorie” …deci nu este scrisa in formular fapt ce atesta ca nu e obligatoriu insa tanti asta spune ca desi nu este scris in formularul oficial, trecerea orei este defapt obligatorie . Si acum ma intreb…este obligatorie pentru ca asa vrea ea ? Sau ca asa vrea politistul sau cum? Eu propun sa scrieti si notele de la scoala si eventual si numarul de la incaltari ca nu se stie ce te mai intreaba agentul si nu avem trecut pe formular. Ca o fi obligatoriu cine stie…ei stabilesc acolo pe loc pe strada , se uita la fata ta si stabilesc ce e obligatoriu si ce nu 🙂 depinde cati bani au facut in ziua respectiva, daca au facut norma nu te mai intreaba detalii 😉

   • Trebuie să înțelegeți urmatoarea situație, pe unii, nu pe toți, polițiștii, sau cel puțin pe șefii lor îi interesează doar să amendeze, dacă nu au cum că nu ii lasă legea, inventează. Mi-a fost spus acest lucru de către polițiști din teren. Om fără carte a fost amendat deși el ajută oameni imobilizati la pat, nu interesează pe nimeni de fapt sa stați în casă.

    Cum își demonstrează poliția că își face treaba?? Prin amenzi. Filtre, patrularea străzilor, se face dar, foarte puțin părerea mea. De exemplu filtre de poliție am văzut mai des dupa ora 22.00 și maxim 1h

  • Mor de râs de atâta prostie! Doamne luminează-ne, dacă mai poți! Toate cele bune oamenilor luminați!!!!!

 4. In nici-o ordonanta militara nu se cere inscrierea orei pe declaratie (simpul) respectam ordonantele si nu ne dam fiecare cu parerea !

 5. ZCH News, daca ati scris aceasta informatie si ati discutat cu agentul Georgiana Mosu, va rog, sa intrebati agentul unde scrie, in ce ordonata,lege, etc , cele ,, confirmate ” de ea. Este foarte important pentru populatie . Trebuie sa stim ce respectam : ordonantele si legile publicate sau parerile si interpretarile unui agent de politie ?

 6. Imi pare rau că vin cu o completare ce ar trebui să fie obligatoriu deci ar trebui scris pe declarație într-un anumit loc data ora si locul unde am facut ultima ora sex cu soția sau după caz cu amanta si in ce pozitie

 7. “Este de preferat ” adica este de preferat cum vrea politistu sau cum e legea ?
  Ordonanta militara nr 3 din 24 03 2020art 4 aliniatul 3 prevede :
  3) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

 8. Daca am un băiat care locuiește în București nu am voie să mă deplasez să-i duc cele necesare ptr Sfintele Sărbători?cum completez ora de întoarcere?care sunt șansele de a fi amendată?au mai fost persoane care au plecat spre alte orașe fara sa aibă incidente?

 9. Doamne e o prostie aum sa serii ora deplasari in aceasta declaratie daca este permisa pentru cei cu varsta cu peste 65 de ani intre orele 11 se 13 ale zilei si in rest de plasarea intre orele 22 si 6 dimineata .ACESTI politisti sant deplasati ei cu prostirea din creieri si vor sa ia bani de la oameni pe degeaba ,Sa le fie rusine ,!

  • Doamne, multă prostie, care ne și conduce, există în țara asta. Nici nu e de mirare cu degradarea din învățământ. Ministresa recomanda nu de mult domnilor profesori „să fie mai prietenoși cu evaluarea cunoștințelor elevilor”, adică să le dea note de trecere. Nu mă mir că se dau interpretări până și evidenței. Păi cum să specifici „ora“ când ești restricționat între orele 11-13, la cei peste 65 de ani? Doamnă, dvs. ați auzit de raționament logic? Cât de prietenoși au fost profesorii cu dumneata ! Bine că nu suntem de aceeași generație ! Ce simplu ne deosebim!

 10. O intreb pe tanti militianca , aia de s-au deplasat spre aeroportul din Cluj , noaptea , aveau trecuta irele de deplasare prin balarii ??

 11. Voi sunteti normali la cap?
  Daca NU EXISTA RUBRICA PENTRU ORA, INSEAMNA CA NU E NECESARA…

  Hai sa gandim un pic… Trec ora de plecare si ora de sosire, sa zicem 11.00 pana la 12.30, dar daca ai nevoie de ceva de la farmacie, stai, cel putin, intre 30 minute si o ora la coada. La fel la carne si produse din carne, paine si aprozare.
  Cu alte cuvinte, stiu cand ies din casa, dar nu stiu cand revin si, daca depasesc ora trecuta pe declaratie, automat devin pasibil de amenda…

  Nici nu ma mai mir la cate tampenii va trec prin cap…
  La un popor idiot in proportie de 66% si cu un guvern format din idioti fascisti, ma mir ca nu exista plutoane de executie pe strada.

  • Nu exista plutoane de executie pentru ca un mort nu poate plati amenda/ nu poate munci pentru a plati taxe. :))

 12. Chiar Vela, la Nădlac, a spus că nu se trece oară ! Ce naiba, polițiștii cu opt sau zece clase sînt mai tari că ministrul ?

 13. Din păcate setul asta de ordonanțele precum și contravențiile sunt făcute pe genunchi seara de te miri cine ,a stat cineva să facă comparație cu alte țări care nu au așa ceva ?Belgia,Olanda,Germania etc suntem singura țară care pornim cu minimul de amendă de la aproape 500 de euro voi sunteți sănătoși la cap le dați oamenilor amenzi pe bandă rulantă da voi nu trimiteți serviciile sociale să vedeti real câți au un venit să trăiască

 14. Ordonanța Militară nr. 3/2020 prevede la art. 4 alin. (3) că ”Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura”. În actul normativ nu este prevăzută obligativitatea consemnării intervalului orar în declarația pe proprie răspundere, cu excepția persoanelor de peste 65 de ani, pentru care sunt precizate condițiile și intervalele în care se pot deplasa în afara domiciliului.

 15. Deci conform formularului si a explicatiei politiei “Nu trebuie dar este obligatoriu” !!!
  Inca e bine ca nu vor si dosar cu sina si timbru fiscal de la posta inchisa.

 16. Purtatoarea de cuvinte habar nu are ce spune,repeta ce ii spun superiorii este un act emis de Guvernul Romaniei, nu se poate trece intervalul orar daca nu are rubrica ,exista instante pentru cei care au primit amenda pentru acest aspect.

  • În vremurile pe care le trăim, vă dați seama ce ar însemna să mergi în instanță din cauza unei milițience, care habar nu are ordonanța de urgență ? Sunt curios cum se completează cererea în acele zile. 😃

 17. Toate amenzile pot fi contestate in instanta. In primul rand, sa inteleaga desteptii astia ca, adeverinta angajator este un uz de fals din start. Pentru asta putem sa ne liam amenda si adapost pentru multi ani.

 18. Cineva a chiulit de la drept. Doar atat citez din manualul de drept: “unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem”. Doamna a trecut degeaba prin scoala de politie.

 19. Oameni buni, poate nu ati citit bine, sau ati trecut cu vederea functia ”purtatorului” de cuvant
  Georgiana Moșu, e agent, deci subliniez, e agent ….. asta spune tot despre cultura ei, si cunoasterea legislatiei.Ce am scris aici nu e o jignire, e o constatare ca atata stie, atat poate gandi.

 20. sefii lor care au conceput aceasta declaratie au considerat ca nu trebuie ora. Un formular tipizat are rubrici specifice care tb completate si nu comentarii suplimentarii. Altfel scriam cereri de mana cu totii si nu mai aveam nevoie de declaratii gata formulate

 21. Atata stiu atata fac. Niste meduze umane care interpreteaza legile cum vor doar ca sa dea amenzi la fraierii platitori de impozite. La jupuit pisica de 50 de piei sint buni dar sa dea o lege clara nu. NISTE HAHALERE !!!

 22. Cum sa treci ora ??? Am fost la banca am zis ca reusesc in 15 minute am stat la coada 2 ore!!!! La magazine alte cozi stai cu ora astia nu stiu pe ce sa.ti dea amenda .

 23. Dacă formularul nu are rubrică pt oră, nu trebuie trecută. Poliția din județul Neamț face un abuz. Contestați în instanță amenzile!

 24. MINCIUNA. Am maill de MAI drept raspuns la intrebarea asta cu orele. NU ESTE OBLIGATORIU. Decat sa dezimformati lumea,mai bine va adresati institutiilor abilitate.

 25. Băi,unii milițieni sunteți bătuți în cap. Azi la un post de radio a fost invitat un reprezentant al poliției române,unde i-a fost pusă această întrebare,iar răspunsul a fost dacă nu este rubrică în declarație,nu este necesară completarea acestei mențiuni,acum vine alt idiot și spune că trebuie,păi hotărâți-vă dobitocilor odată !!!

 26. Hei. Deșteaptă-te române.
  Știu că e costisitor, știu că e timp mult….dații în judecată pt exces zel

 27. Am fost oprita de politie in Ilfov, si nu mi au cerut asa ceva pe declaratie…nu este legal sa imparta amenzi ca asa vor ei 😤

 28. Sunt dobitoci, trebuie sa trecem si numarul de pasi pe care il facem,ce depasim platim separat 10 Centi pasul so face Catu bani la buget.

 29. Care ora si in ce spatiu? Daca le completezi online pe linkul STS unde treci ora? Sunt curios cate procese vor fi dupa acest episod si cat va deconta statul pentru aceste abuzuri.

 30. SINTEL O TARA DE TOT RÎSUL…NU VEDEȚI CE BATAIE DE JOC…FIECARE FACE LEGEA CUM VREA EL…NOI STAM IN CASE ARESTAȚI LA DOMICILIU FARA NICI O FAPTA SI NU STIU CITE MII DE PERSOANE PLACA IN GERMANIA LA MUNCI AGRICOLE UN MAI ESTE DREPTATE DOMNULE IOHANIS…SAU FACI CUM FACI SI CU TAIEREA PADURILOR…DRAGI ROMÂMI TREBUIE SA PUNEM CAPAT ACESTOR ABUZURI…NOI SINTEM ROMÂNI IN TARA NOSTRA NU SINTEM PARVENIȚI.

 31. Cand ai normă la amenzi, găsești motive. Inventezi rubrici și paragrafe. Faci orice ca sa îți faci norma la amenzi. Asta e România 😏

 32. Am citit toate ordonanțele și nici una nu conține vreo reglementare cu privire la ora deplasării.Exces de zel sau depășirea clară a atribuțiilor de serviciu din partea milițienilor.

 33. Nu mai puneti botul la prostiile inventate de politisti ,Atata timp cat Velea nu a specificat ca trebuie ora si pe formular nu scrie ca trebuie sa scrii ora , nu este necesar sa o treci Asta e o gogorita a politistilor ca sa gaseasca o chichita sa poata da amenda,Contesti amenda dar sa il dai in judecata si pe politist caci in ordonanta nu se specifica asa ceva .Politistul ar trebui dat in judecata ca sa nu mai faca abuz si sa plateasca , sa respecte si ei legea))

 34. Având în vedere aceste declarații prețioase va sugerez să treceți și CNP și seria de buletine actual cat și a celor avute anterior, seria permisului, seria pașaportului, data nașterii cu locul și ora, numele soției/soțului, părinților, fraților, copiilor, prieteniilor, cunoștințelor, mâncarea gătită sau cumpărată în ziua respectivă, Nr. mașinii, seria de șasiu, seria de motor, data expirare RCA, rovinietă, ITP, data dobândirii permisului și numele examinatorului, numele învățătoarei, a diriginților din școală și liceu, Nr de degete de la mana dreaptă, de la mana stângă, de la piciorul drept, de la piciorul stâng și rezultatul unei ecuații de genul pi pe 2 radical din 3 patrat totul supra 4 înmulțit cu 6 pe lângă 7 plus enspe mii.
  Oare unii au dat examen sa fie in funcție de presupunere?
  Pe declarație trebuie completat imnul României în formă cântată!!!

Comments are closed.