Bazându-se pe ”distanțarea socială” tradusă prin faptul că le pot arăta polițiștilor documentele, inclusiv declarația pe proprie răspundere prin geam, unii șoferi au profitat din plin și s-au urcat băuți la volan. În ziua de 11 aprilie, au fost găsiți în trafic un bărbat de 50 de ani din Piatra-Neamț, unul de 49 de ani din Bicazu Ardelean și unul de 33 de ani din Dumbrava Roșie, care aveau alcoolemii demne de dosar penal. Ceea ce li s-a și întîmplat. Cu mențiunea că în Piatra-Neamț, unde spitalul este dedicat tratarii cazurilor de infectare cu coronavirus, recoltarea probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei se face acum la centrele de permanență.

Având în vedere constatările din ziua de 11 aprilie, de Florii (implicit de Paștele catolic) polițiștii rutieri au ieșit, din nou, pe străzi pentru a acționa în ideea de a combate viteza excesivă și conducerea sub influența alcoolului.

Bilanțul acțiunii a constat în aplicarea a104 sancțiuni contravenționale, în valoare de 176.055 de lei, dintre care 53 pentru nerespectarea prevederilor privind restricționarea circulației. De asemenea, polițiștii au reținut 12 permise de conducere, dintre care 11 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și unul pentru alcool.

Și apropo de suflatul în etilotest, agentul Dimitrie Mocanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț ne-a asigurat că, după fiecare utilizare, polițiștii dezinfectează etilotestele, lucru absolut necesar în condițiile epidemiei.

C.M.

Articolul precedent13 aprilie, oficial: Un singur caz confirmat în Neamț, Suceava a ajuns la 1.731 de cazuri
Articolul următorAtenție: ora deplasării trebuie completată pe declarație pe proprie răspundere pentru a evita amenzile