academia-infractorilorMihail Alexandru Martiniuc (19 ani), unul dintre membrii Academiei infractorilororganizația înființată de Țâță pentru a pregăti hoți din magazine de lux, a fost prins în Franța, adus în țară și prezentat Curții de Apel Bacău.

Magistrații au dispus arestarea lui pentru 15 zile, de la 2 până la 16 noiembrie 2016. Pe 8 noiembrie, Curtea de Apel București urmează să pronunțe sentința definitivă în ceea ce-l privește pe Martiniuc. În primă instanță, judecătorii au decis în privința lui ”luarea măsurii educative a asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare și sprijinire a unui grup criminal organizat”. Totodată, tânărul, care a participat la jafuri din magazine de ceasuri scumpe din Europa, a fost obligat să nu depășească limita teritorială a județului Neamț, fără acordul Serviciului de probațiune, interdicție pe care nu a respectat-o.

adrian-botezÎn ziua în care Martiniuc era prezentat în fața magistraților de la Bacău, Adrian Marin Botez, ”creatorul” organizației, primea sentința definitivă în dosarul în care a fost judecat la Curtea de Apel București. El a primit 24 de ani de închisoare, față de 30 cât a stabilit Tribunalul București. Din dosarul inițial, numit ”Academia infractorilor”, s-au desprins mai mulți pui, aflați în diverse stadii ale procesului. Din lotul în care a rămas liderul, numai plângerea lui a fost soluționată favorabil, în sensul că i s-a redus pedeapsa, iar ceilalți au rămas cu sentința inițială. (C.M.)

 

 

Articolul precedentFOTO Un tavan s-a prăbușit peste opt bătrâni, două femei au fost rănite UPDATE
Articolul următorModele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.