pietricica turism

academia-infractorilorMihail Alexandru Martiniuc (19 ani), unul dintre membrii Academiei infractorilororganizația înființată de Țâță pentru a pregăti hoți din magazine de lux, a fost prins în Franța, adus în țară și prezentat Curții de Apel Bacău.

Magistrații au dispus arestarea lui pentru 15 zile, de la 2 până la 16 noiembrie 2016. Pe 8 noiembrie, Curtea de Apel București urmează să pronunțe sentința definitivă în ceea ce-l privește pe Martiniuc. În primă instanță, judecătorii au decis în privința lui ”luarea măsurii educative a asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de aderare și sprijinire a unui grup criminal organizat”. Totodată, tânărul, care a participat la jafuri din magazine de ceasuri scumpe din Europa, a fost obligat să nu depășească limita teritorială a județului Neamț, fără acordul Serviciului de probațiune, interdicție pe care nu a respectat-o.

adrian-botezÎn ziua în care Martiniuc era prezentat în fața magistraților de la Bacău, Adrian Marin Botez, ”creatorul” organizației, primea sentința definitivă în dosarul în care a fost judecat la Curtea de Apel București. El a primit 24 de ani de închisoare, față de 30 cât a stabilit Tribunalul București. Din dosarul inițial, numit ”Academia infractorilor”, s-au desprins mai mulți pui, aflați în diverse stadii ale procesului. Din lotul în care a rămas liderul, numai plângerea lui a fost soluționată favorabil, în sensul că i s-a redus pedeapsa, iar ceilalți au rămas cu sentința inițială. (C.M.)