bacElevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care vor trece, în acest an școlar, prin examenele Evaluării Naționale și Bacalaureatului se pot pregăti, începând cu această lună, pe baza modelelor de subiecte care au fost deja publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.

Modelele de subiecte de la Evaluarea Națională, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Educației, ”au fost construite în funcție de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute”. Cele de Bacalaureat, se spune în aceeași sursă, ”au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare”.

Subiectele au fost realizate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educaţională. (M.T.)

Articolul precedentMembru al Academiei Infractorilor prins în Franța, liderul- condamnat definitiv
Articolul următorANI: Secretar declarat incompatibil
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.