0:00

VIDEO Membru al ACADEMIEI INFRACTORILOR capturat de poliţie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncă un membru al celebrei grupări „ACADEMIA INFRACTORILOR”, a nemţeanului Adrian „Ţâţă” Botez, a fost capturat de poliţişti, miercuri, 20 ianuarie şi arestat preventiv, pentru 30 de zile, joi, 21 ianuarie. În vârstă de 20 de ani, acesta a fost depistat şi reţinut în județul Bihor.

“Persoana depistată se sustrăgea urmăririi penale, fiind căutată în baza unui mandat de aducere, emis de către Direcţia de Investigare a  Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, pentru săvârşirea infracţiunii de «aderare şi sprijinire a unui grup criminal organizat», prevăzută de articolul 367, aliniatul 1 şi aliniatul 3 Cod Penal. Cel în cauză a fost prezentat Tribunalului Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), astăzi, 23 ianuarie.

Imagini de la reţinerea „academicianului”:

Vă reamintim că, pe data de 23 aprilie 2015, peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de specialitate ale IGPR au efectuat 52 de percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi, Neamţ, Vrancea şi în municipiul Bucureşti, la membrii unei grupări infracţionale specializate în jafuri cu violenţă la magazine de bijuterii şi ceasuri de lux din mai multe state europene. Poliţiştii au pus atunci în executare 26 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri şi pentru dispunerea măsurilor legale. De asemenea, au fost ridicate mai multe bunuri asemănătoare cu cele sustrase în urma comiterii faptelor ilicite. ​Prejudiciul total cauzat este estimat la 10 milioane de euro.

Din anchetă a rezultat faptul că gruparea infracţională era organizată pe criterii militare, cu o ierarhie clar stabilită (“soldaţi”, “ofiţeri”, “comandant”), existând obligaţii şi sancţiuni pentru membri, toate acestea fiind cuprinse într-un regulament scris, care era prezentat fiecărui nou recrut. Recruţii urmau un antrenament fizic şi psihic, întocmindu-li-se un dosar, care cuprindea: nume, prenume, date despre familia recrutului, cazier, copie a cărţii de identitate, înălţime, greutate, date medicale, fotografie, amprente şi fire de păr pentru ADN. (ZCH NEWS; FOTO şi VIDEO: IGPR)

Articolul precedentPNL-iștii Țapu Nazare și Cozmanciuc și-au găsit casă ieftină la Piatra Neamț
Articolul următorConsiliul Judeţean Neamţ oferă 11 locuri de muncă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.