ACTUALIZARE: Polițiștii din Roman au făcut și ei cercetări la fața locului și au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Urmează să se stabilească exact cine este vinovat.

*** ȘTIRE INIȚIALĂ: Imagini de coșmar în căminul de bătrâni, pe care DGASPC Neamț îl are la Roman, pe str. Veronica Micle. Un tavan s-a prăbușit peste locatari, iar din cei opt vârstnici aflați la momentul respectiv în zonă, două bătrâne au fost rănite.

Alarma s-a dat la ora 3,16, când s-a anunțat la 112 prăbușirea tavanului fals. Spre Complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap Roman, au plecat autospeciala de descarcerare grea de la Detașamentul Roman, o autospecială de lucru, o ambulanță SMURD și 3 ambulanțe de la Serviciul Județean.

Ajunși la fața locului, pompierii au intervenit pentru scoaterea unei bătrâne de sub elementele de construcție și pentru evacuarea celorlalte 7 persoane din cameră”, a declarat lt. Marcel Bucur Țepeș, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. „Bătrâna, care suferise un traumatism cranio-cerebral, a fost transportată la spital. Tot la spital au fost duse încă 3 persoane din camera respectivă și 2 din camera alăturată, care suferiseră atacuri de panică”.

Pompierii au stabilit că tavanul a cedat din cauza grinzilor vechi în care era fixat, imobilul fiind construit în anul 1850.

La ora 9.10 fix, am primit poziția oficială a DGASPC Neamț, într-un comunicat de presă care descrie cele petrecute ca fiind ”un incident”. De dragul obiectivității, publicăm comunicatul DGASPC Neamț integral, fără alte comentarii:

«Comunicat presa incident Centrul de Îngrijire și Asistență Roman

În ziua de 3 noiembrie 2016 în Centrul de Îngrijire și Asistență Roman (CIA) din strada Veronica Micle, nr. 21, a avut loc un incident. Într-un salon unde sunt cazate femei, beneficiare ale centrului, persoane cu handicap parțial imobilizate la pat, s-a prăbușit o parte din tavan. Evenimentul a avut loc la ora 3.15, asistenta medicală de gardă sunând la 112. Personalul centrului a trecut imediat la evacuarea persoanelor afectate, acordându-le primul ajutor până la sosirea echipajelor de urgență.

Au fost transportate la spital 6 persoane, două fiind diagnosticate cu contuzii ușoare iar celelalte 4 cu atacuri de panică. Beneficiarii din dormitorul alăturat au fost evacuați ulterior, pe holuri, pentru a preveni consecințele unui eveniment similar.

Din primele verificări, cauza prăbușirii unei părți de tavan dintr-un salon ar fi fost cedarea grinzilor de susținere din laterale motivat de infiltrațiile de apă produse de-a lungul timpului. Nu a mai existat nici un alt incident similar în acest centru de-a lungul timpului. Conducerea DGASPC Neamț a mers la Spitalul Roman pentru a se interesa de soarta pacienților și se află în acest moment la CIA Roman în vederea stabilirii exacte a împrejurărilor în care s-a produs incidentul și pentru găsirea celei mai bune soluții astfel încât beneficiarii să fie în afara pericolului.

Centrul are 50 de beneficiari, persoane cu dizabilități. Clădirea în care funcționează este una veche, construită în anul 1850, catalogată drept monument istoric.

CIA Roman a fost preluat în structura DGASPC Neamț de la 1 octombrie 2016, cu păstrarea personalității juridice. Anterior acestei date, Centrul a aparținut Consiliului Județean Neamț.»

Articolul precedentAccident mortal pe E85. Femeie spulberată pe trecerea de pietoni. Galerie foto
Articolul următorMembru al Academiei Infractorilor prins în Franța, liderul- condamnat definitiv
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.