Zona localității Traian din comuna Săbăoani este binecunoscută pentru nu mărul mare de accidente rutiere care se petrec cu o frecvență inexplicabilă. Și inexplicabilul vine din condițiile „geografice”, dacă putem spune așa, adică din câteva aspecte simple: casele sunt amplasate la mare distanță de șosea; între curțile oamenilor și șanțul șoselei este un spațiu liber suficient, pe care sunt amenajate trotuare; acostamentele, pe ambele părți, sunt largi; prin zona cu case drumul european E85 are două porțiuni drepte, racordate între ele printr-o curbă largă, cu vizibilitate foarte bună…

Și, cu toate acestea, anual, pe raza localității Traian au loc între 10 și 18 accidente cu pierderi de vieți omenești.

Nu mai departe în seara zilei de 2 noiembrie, când și-a pierdut viața o femeie în vârstă de 48 de ani. Tamaș Veronica fusese la spital, unde este internată mama ei. A intenționat, probabil, să meargă la o mătușă să-i povestească despre cum se mai simțea mama în spital, dar n-a mai ajuns: pe capătul trecerii de pietoni a fost acroșată de duba Mercedes cu numărul de înmatriculare NT 18 PES și aruncată în șanțul betonat al șoselei. A decedat la scurt timp, până să ajungă echipajele ambulanței.

Conducătorul auto de pe dubă a fost testat cu etilotestul și rezultatul a fost că acesta nu consumase băuturi alcoolice.

Cercetările poliției continuă.

(D.A.)

Articolul precedentBogdan Mararu – arestat pentru ultraj, condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare
Articolul următorFOTO Un tavan s-a prăbușit peste opt bătrâni, două femei au fost rănite UPDATE
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.