0:00

Leoreanu ar divorţa, dar nu-l lasă copilul, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* “Vrem sau nu vrem, suntem căsătoriți cu Apa Serv și avem un copil – proiectul pentru stația de epurare și cel de extindere a rețelelor, pe care trebuie să-l creștem până la bun sfârșit”, a declarat edilul de Roman

Primarul Laurențiu Leoreanu spune că discuțiile pe tema concurenței făcute Apa Serv de căte operatorul omolog din Iași – ApaVital sunt constructive. Edilul recunoaște că prețul apei furnizate de ieșeni este mai mic decât cel perceput acum de Apa Serv, dar că nu se poate face nimic. Cel puțin deocamdată. Dar, pe viitor, Romanul ar putea bea apă de la Iași sau chiar de la o societate nou-înființată, la fel cum a fost Goscom.

“Discuțiile nu sunt negative. Un alt operator reprezintă o variantă și o temă de lucru. Este o «pisică» arătată Apa Serv că pot apărea și alți furnizori, iar eu consider concurența ca fiind pozitivă. Este bine că există o alternativă. Dar, noi nu ne permitem în acest moment să facem analize. Avem în derulare, prin Apa Serv, două proiecte de peste 25 milioane de euro și nu ne permitem să dăm cu piciorul la aceste investiții. Vrem sau nu vrem, suntem căsătoriți cu Apa Serv și avem un copil – proiectul pentru stația de epurare și cel de extindere a rețelelor, pe care trebuie să-l creștem până la bun sfârșit. Când punem la punct proiectul este bine să ai mai multe oferte”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

După falimentul societății Goscom, care avea datorii neîncasate de la populație pe termie și apă de sute de miliarde, primarul Laurențiu Leoreanu spune că nu vede un viitor sigur prin înființarea unei firme locale.

“O societate a Romanului ar fi mai ușor de administrat. Dar, trebuie să rezolvi o problemă cu ce ai. Trebuie să te restrângi la bugete, pentru că nu poți lua fonduri europene importante pentru reparații și extinderi. Când există un operator regional, ești pe linie secundară. Operatorul poate să aibă priorități printre care să nu te numeri și tu. Și prețul la apă este un indicator. Un operator care își gestionează mai bine resursele are prețul mult mai mic. Rețelele noastre sunt vechi, iar prioritatea trebuie să fie înlocuirea lor. Poți avea printr-o societate un preț mai mic, cu bucurie imediată, dar pierderi uriașe, care, mai apoi, le-ar plăti tot cetățenii”, a mai precizat primarul Leoreanu.

În lipsa alternativei, edilul spune că nici Apa Serv nu poate face ceea ce vrea, în sensul de a mări prețul la apă, așa cum se discută în ultima perioadă. Primarul Romanului spune că dacă o localitate refuză creșterea de tarif, atunci nu se produc modificări.

Claudia MATEI

Articolul precedentGest de recunoştinţă pentru Părintele Iustin Pârvu
Articolul următorIncident la Comisia de evaluare a DGASPC