0:00

Karate-Vodă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ștefan Vodă este sportivul anului 2013 în karate, considerat sport neolimpic. El va culege roadele muncii sale de un an, individual și în echipă la Gala Sportului nemțean de astăzi. Sportivul CS Ceahlăul – Kaminari, pregătit de antrenorul Paul Pintilie, s-a întors de la Campionatul Mondial de karate – fudokan, de la Praga (28 noiembrie – 3 decembrie) cu o salbă de medalii, ce încununează o activitate prodigioasă alături de colegii lui.
”Am participat la Campionatul mondial în calitate de coordonator al lotului și arbitru. La o săptămână distanță, s-a desfășurat Campionatul European de karate tradițional. La Praga s-au adunat la start 1200 de sportivi din 41 de țări, iar România a ocupat locul I pe națiuni”, a declarat tehnicianul Paul Pintilie. Acesta a apreciat munca în echipă a elevilor săi.
Paul Dragoș Vodă a venit de la Praga cu 5 medalii, bronz la kata echipe, bronz la fukugo, două medalii de argint, la kumite echipe și kumite individual și locul I în proba de embu, împreună cu Laurențiu Berbece. La Campionatul European de karate tradițional din Serbia, sportivul cu nume de voievod a obținut aurul în proba de kumite individual. ”Am vrut să-mi iau revanșa. Am luptat mai curat și am avut grijă să nu fiu penalizat”, a mărturisit Dragoș Vodă. Andreea Ungureanu a participat la ambele campionate de unde s-a întors cu 6 medalii: bronz la kumite individual și kata echipe, iar la kumite echipe medalia a fost de aur. La Belgrad, Andreea Ungureanu a obținut două medalii, de argint, la kumite individual și kata individual și aurul la fukugo. ”Toți elevii mei sunt primii la Colegiile Naționale ”Petru Rareș” și ”Calistrat Hogaș”, sunt vârfuri în aceste licee, iar băieții sunt studenți. Nu suntem la școală ca să ne aflăm în treabă, ci suntem primii la învățătură, de aceea ei au trebuit să recuperze și să dea teze în această perioadă”, a mai spus antrenorul Paul Pintilie.
Tehnicianul CS Ceahlăul mai are un motiv de mulțumire: a luat cam tot ce se putea lua, la toate categoriile de vârstă. Teodora Escu (2 medalii, la Praga, ambele de aur), Catinca Șerban (3 medalii de aur, la Praga, una de argint și una de bronz), Alexandra Trifan (o medalie de aur, la Praga și una de bronz, la prima participare la un Campionat Mondial), Georgiana Aparaschivei (o medalie de aur, la Praga) și Laurențiu Berbece (3 medalii, la Praga, una de aur, una de argint și una de bronz). Laurențiu Berbece poate fi considerat ghinionistul Campionatului Mondial de la Praga. În finală, cu un sportiv italian, în ultima secundă, a izbutit un ipon care trebuia să-i aducă opt puncte, dar arbitrul nu a validat procedeul, considerând că timpul regulamentar expirase. Pe lângă trofeele pe care le va primi astăzi în manifestarea organizată de DTS Neamț, cu banii alocați de Consiliul Județean, Paul Dragoș Vodă și colegii lui vor mai fi recompensați luni, 23 decembrie, de CS Ceahlăul, club care își va premia sportivii merituoși, dar și de Paul Pintilie, cel care a contabilizat fiecare succes al elevilor săi și a realizat ierarhia secției de karate din CS Ceahlăul, cea mai numeroasă din Moldova, ce cuprinde 80 de sportivi.
Cristi SOROCEANU

Karate-Vodă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentFC Ceahlăul la final de an: Spirite încinse în tabăra plăieșilor
Articolul următorParcare pe bani în centrul Romanului