0:00

FC Ceahlăul la final de an: Spirite încinse în tabăra plăieșilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Înfrângerea din deplasare în fața ultimei clasate, Corona Brașov, restanțele financiare ale jucătorilor, situația nerezolvată cu Stana și Constantinescu, dar și dorința căpitanului Golubovic de a părăsi gruparea nemțeană au agitat spiritele în echipa de la poalele Pietricicăi.

Viorel Mastăcăneanu, ”maestru de ceremonie”

Conducerea administrativă a Ceahlăului și-a luat la revedere de la jucători, nu printr-o strângere de mână sau printr-o masă festivă, cum s-a întâmplat în alți ani, când echipa prindea liga secundă la cumpăna dintre ani, ci în reproșurile președintelui Viorel Mastăcăneanu. Era așteptat un clasic ”La mulți ani!”, care ar fi venit firesc după un parcurs bun în turul campionatului. lor promise pentru punctele cucerite peste norma de 26 (unde a fost fixat target-ul echipei pentru 2013). În locul acestora, Viorel Mastăcăneanu s-a urcat în autocar și le-a reproșat jucătorilor înfrângerea cu Corona Brașov.
Pentru căpitanul Golubovic a fost picătura care a umplut paharul și l-a făcut să ia decizia de a pleca de la Ceahlăul. Nu e ferm în hotărâre, va avea și o discuție cu Gheorghe Ștefan la reunirea lotului, pe 13 ianuarie 2014, și, după ce îi va spune că intențiile sale sunt de a-și duce contractul la bun sfârșit, va vedea cum rămâne, dacă pleacă pe loc sau așteaptă să prindă vara ca să plece la o altă echipă, din străinătate, care îi oferă un salariu mai bun.
Gestul căpitanului poate fi înțeles, în condițiile în care clubul pietrean nu îi poate oferi un contract avantajos și, mai ales după ce, datorită golului marcat de el, Ceahlăul s-a salvat de la retrogradare și joacă actualmente în Liga I. Golubovic este, la finalul acestui an, pe locul 4 în clasamentul golgeterilor Ligii I, cu 9 goluri marcate. În fața lui sunt  doar Antal, Eric și Budescu, care sunt plătiți regește comparativ cu clauzele contractuale ale căpitanului pietrenilor.

Acuzele lui Pinalti

Bojan Golubovic are un caracter cum rar se poate vedea în Liga I. Pe lângă faptul că nu face rabat de la efort nici în meciurile amicale, Golubovic a fost motorul de la mijlocul terenului pentru Ceahlăul, în condițiile în care lotul de jucători este ”subțire”, iar campania de transferări a fost una catastrofală. Golubovic, atacantul adus pe bani puțini, a început să marcheze gol după gol și nu a stat accidentat, precum Lopez Garcia, sau Emil Dică, marcatori mai mult în protocoalele din tribuna oficială a stadionului. ”Bojan este un jucător căruia nu ai ce să-i reproșezi, pentru că este un luptător și-și face treaba. Dacă va fi să plece, atunci va juca până la finalul contractului și apoi poate să plece, pentru că și-a făcut datoria față de club. Va rămâne căpitan până în ultima etapă. E adevărat că a fost un ajutor reciproc, clubul l-a ajutat să devină căpitan, iar el a ajutat clubul, dar dacă vrea să plece, nu ne putem opune”, a spus antrenorul Vasile Miriuță, atunci când s-a vorbit prima dată de posibilitatea unui transfer al căpitanului echipei.
Gheorghe Ștefan, președintele de onoare al Ceahlăului, este, însă, de altă părere. „N-am discutat prea multe cu el. Vreau doar să-și respecte contractul pe care îl are cu Ceahlăul și apoi ne despărțim fără probleme. El vrea să plece acum, dar i-am spus să-mi aducă pe cineva de valoarea lui care să-l înlocuiască. Deocamdată n-a venit cu nici o propunere. Dacă nu-și respectă contracul va păti, ca Monroy. Golubovic nu mai joacă nimic de patru etape. Adică de când a spus prima dată că vrea să plece în această iarnă de la Ceahlăul. Și dacă va continua așa, atunci nu-l va mai căuta nimeni. Mă gîndesc la faptul că Ceahlăul putea avea mai multe puncte în ultimele patru etape si poate că altfel discutam. Așa că așteptăm bani în schimbul său, pentru o despărtire acum“, sună declarația lui Pinalti.
Evident, este doar declarația unui suporter/ președinte de onoare, având în vedere că, altfel, o asemenea declarație ar putea duce la un nou exces de zel de tip ANI, având în vedere poziția lui Gheorghe Ștefan în executivul pietrean și sprijinul pe care primăria l-a acordat în timp echipei fanion a fotbalului nemțean.

Conducătorii Ceahlăului nu demisionează

După campania de transferuri, care nu a adus decât o certitudine în lotul Ceahlăului, fundașul Gabriel Cânu, normal ar fi fost ca și întreaga conducere administrativă să-și analizeze prestația. Până acum patru etape, toată lumea supralicita. Abia în momentul în care a intervenit oboseala, în care s-a văzut subțirimea lotului, au început să apară semnele de întrebare. Banii plătiți pe transferuri par, mulți dintre ei, buni de trecut la capitolul ”aruncați pe fereastră”. Atacantul Emil Jula nu a fost nici măcar rezervă în meciul cu Steaua, în care ne-am fi așteptat să lupte măcar o jumătate de oră pentru prestigiul clubului pietrean. A avut 12 meciuri jucate în 2013, dar numai unul l-a dus la bun sfârșit, jucând 90 de minute. A marcat două goluri și a dat două pase de gol. Emil Dică, este în continuare neutilizabil, deci s-au cheltuit bani degeaba, fără folos, pentru aducerea lui la Ceahlăul.
Edon Hassani a plecat liber de contract și a contabilizat în dreptul lui alți bani aruncați pe fereastră, iar, mai nou, tânărul Velici a fost lăsat și el liber să-și caute echipă, în condițiile în care, la un moment dat, intrase în vederile antrenorilor lotului de tineret. A fost transferat pe post de ”speranță” de la Poli Timișoara, iar la plecare nu se poate vorbi despre el nici ca ”promisiune”.
Dacă ar fi să analizăm de-a lungul timpului eficiența managementului clubului FC Ceahlăul, mai exact din anul 2008, observăm că echipa a oscilat, când prima în Liga a II-a, când pe loc retrogradabil în Liga I. O analiză a managementului se impune, mai ales că nu banii au lipsit la echipă, existând liniște din acest punct de vedere. Spectatorii, suporterii, puțini, câți au mai rămas, nu au nevoie de explicații sforăitoare, ci de meciuri frumoase, de spectacol, de bucuria de a veni la stadion.
Întrebarea pe care orice pe care o auzi aproape de fiecare dată în tribune revine obsedant: cât mai există la actualii jucători, la conducătorii clubului mândria de a reprezenta orașul, județul și cât este dorință de a face bani ușor, în timp cât mai scurt.

Cristi SOROCEANU
FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Articolul precedentColinde, colinde…
Articolul următorKarate-Vodă

5 COMENTARII

  1. bravo pt. articol mai ales in momentele astea mai tulburi.
    am ramas socat : cum sa ii ceri lui Golubovici, fotbalist si nu impresar, sa aduca el un jucator in locul sau la echipa.
    doamne fereste cat AMATORISM ! 🙁
    de asta suntem, ramanem si vom fi o echipa MICA, cel putin inca o perioada.

  2. Clubul nu are conducere…Stefan e depasit din 2004 de cand a intrat in politica, Mestecaneanu se pricepe doar la silvicultura, iar ceilalti din club fara suparare sunt doar niste Yesmani. Clubul a pierdut contactul cu suporterii, lumea nu mai vine la stadion sa vada „blaturile ordinare” cu CFR, Vaslui, Steaua…cand echipa vorba autorului o doare in 14 de suporterii din oras, de culorile clubului…unii dintre jucatori sunt „scalvii” conducerii (implicati in blaturi), atii cei straini joaca doar cand sunt platiti si abia asteapta sa plece de la club.
    Solutia pe viitor e scoaterea de actiuni la vanzare si un nou sau noi patroni la echipa, un management performant, cel putin de nivelul Petrolului, Astrei sau Pandurilor.
    In conditiile unui campionat debil, cel mai slab din istoria Romaniei, chiar si cu investitii minime se putea termina acest sezon chiar pe locul 5, dar cu conducerea actuala vom tremura serios in restul de retur pentru ramanerea in prima liga, in conditiile in care vom avea niste meciuri f.grele pe teren propriu iar in deplasare sarim coarda, de voie sau de nevoie dupa „toanele” conducerii!

  3. BUN articol,subscriu si am mai spus si eu pe aici se simte lipsa de profesionalism,si lipsa respectului fata de acest club vechi de fotbal,am spus cu mai multe etape ce se intampla de ani de zile la Ceahlaul ,noi adevaratii suporteri suferim pentru echipa ,dar conducatorii isi fac imagine,si venituri din aceasta activitate.Cand Pinalti si Miriuta declara de 5 etape ca sunt foarte multumiti,nu mai motivezi pe nimeni ,avem punctele necesare (cred ei ).Sub noi in clasament sunt echipe mai bine asezate si mai motivate ,Otelul,Fc Brasov,mai nou si U.Cluj si Chiajna,asa ca mare atentie .Chiar asa subtire echipa asta putea face cel putin 35-36 de puncte,respect fata de Miriuta ,totusi echipa nu joaca ofensiv,isi creeaza destul de putine ocazii ceea ce se reflecta la golaveraj,speram sa nu fie un deranj mare in ianuarie,ca altfel iar tremuram la…retrogradare.

  4. Cu doar 2 milioane euro(drepturi de televiziune pt. locul 7-8), o echipa ca Ceahlaul poate sta la pas in liga 1,cu o conditie: sa schimbe urgent actuala conducere( a se vedea pierderile pe 2012, si mai mult ca sigur pe 2013-peste 850000 euro).Sunt acolo numai si numai pentru a jumuli clubul.

  5. Desi toata lumea se plange de bani, exista o solutie!
    O solutie aplicata de englezi, germnai, spanioli, germnai: aducerea unui patron strain (deci privatizarea clubului)!
    Acest patron (fie el arab, chinez, australian, rus, etc) va trebuie sa prevada an de an un anumit buget in club pentru salarii si transferuri!

    Deci eu zic asa: ii dam clubul cu 1 euro daca investeate pentru salarii si transferuri sa zicem 10 milioane de euro pe an!

    Nu ar fi de ajuns pentru a fi o echipa competitiva? una care sa ajunga an de an in grupele Europa League?

    Nu s-ar mai cheltui nici bani bani publici pentru fotbal, banii aia ar merge foarte bine la protectie sociala pentru saraci.

    Pentru ce sa auzim an de an ca „nu avem bani de cupele europene, vrem doar salvarea de la retrogradare”; Nu v-ati saturat de asa ceva?

    Abramovici a salvat-o pe Chelsea, PSG a mers la arabi dupa bani, etc.. foarte multe exemple exista.

Comentariile sunt închise.