Ionel Arsene confirmă: „Voi candida pentru funcția de președinte al CJ”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘeful PSD Neamț, Ionel Arsene, ales în Consiliul Județean Neamț și propus de partid pentru funcția de președinte al legislativului nemțean, infirmă speculațiile conform cărora ar lăsa locul în fruntea județului unei alte persoane.

„Mi-am ridicat certificatul de consilier județean. Voi candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț”, a declarat Ionel Arsene, luni, 20 iunie.

Ședința de constituire a CJ Neamț are loc vineri, 24 iunie. Atunci, conform legii, sunt aleși președintele și vicepreședinții, fiind necesar votul a cel puțin jumătate din numărul total de consilieri județeni. Pentru a fi ales președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene are nevoie de voturile tuturor social-democraților aleși în legislativul 2016-2020, dar și de susținerea celor de la ALDE, în baza unui protocol semnat pe plan local, partidul având deja o înțelegere pe plan național cu PSD. Mai este posibilă și varianta ca Ionel Arsene să primească și votul consilierilor PMP, dacă PSD Neamț va semna un protocol și cu această formațiune politică. Mai rămâne întrebarea dacă protocoalele vor fi semnate doar pentru CJ sau vor cuprinde și anumite primării din județ, cu accent în primul rând pe cea de la Piatra Neamț. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentBacalaureat: Neamțul are „experimentați” peste media pe țară
Articolul următorSUCEAVA: Inundaţii în 23 de localităţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.