0:00

SUCEAVA: Inundaţii în 23 de localităţi, ZCH NEWS - sursa ta de informații23 de localităţi din judeţul Suceava (Cajvana, Poieni-Solca, Botoşana, Ehreste, Cununschi, Zalomestra, Gura Humorului, Voroneţ, Pojorâta, Negrileasa, Gălăneşti, Izvoarele Sucevei, Soloneţu Nou, Gura Solcii, Suceava, Lungeni, Doroteia, Plutoniţa, Bivolărie, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Ciumarna şi Vatra Moldoviţei) au fost afectate de vremea rea din ultimele zile, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

138 de pompieri, cu 65 de autospeciale, sprijiniţi de poliţişti, jandarmi, lucrători ai Serviciilor Voluntare şi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă (317 persoane cu 97 mijloace de intervenţie), au monitorizat situaţia, au evacuat apa şi au salvat/evacuat persoane. În total, în toate zonele afectate de fenomenele meteo periculoase, s-au înregistrat 11 locuinţe inundate, 32 de anexe, 84 de curţi sau grădini şi 3 beciuri, de asemenea inundate.

„La ora 23:30 s-a intervenit pentru deblocarea DN17, pe raza oraşului Gura Humorului, care era blocat de aluviuni. În aproximativ jumătate de ora, militarii au îndepărtat toate resturile aduse de viituri pe carosabil şi au redat traficului drumul ce leagă Moldova de Ardeal. Pompierii militari au mai intervenit pentru evacuarea unor persoane, care erau cazate la cinci case de vacanţă, şi au rămas izolate din cauza unor podeţe avariate. Salvatorii au consolidat trecerile şi au evacuat 30 de persoane. După consolidarea căilor de acces, alţi 58 de turişti au rămas la pensiuni şi nu a mai fost necesară evacuarea lor. De asemenea, o altă intervenţie de salvare s-a desfăşurat în cartierul Bogdăneasa din oraşul Gura Humorului, unde o mamă cu fiica sa, care erau programate la medic, au fost trecute pe o punte de acces consolidată, cu ajutorul pompierilor militari. Ca şi în cazul inundaţiilor precedente, din localităţile Horodnic de Sus şi Horodnic de Jos, zonele critice au fost în permanent monitorizate pe tot parcursul nopţii, urmând ca în perioada următoare, comisii mixte să se deplaseze în teren şi, împreună cu autorităţile locale, să evalueze pagubele generate de inundaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentIonel Arsene confirmă: „Voi candida pentru funcția de președinte al CJ”
Articolul următor10 copii şi 11 adulţi intoxicaţi cu mâncare în comuna Şcheia
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.