10 copii şi 11 adulţi intoxicaţi cu mâncare în comuna Şcheia, ZCH NEWS - sursa ta de informații21 de persoane (minori şi adulţi), cu simptome de intoxicaţie alimentară, au ajuns, duminică, 19 iunie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Suceava.

Din verificările Prefecturii Suceava a rezultat că un grup format din 26 copii şi 14 adulţi, din judeţul Mureş, a fost în excursie în Suceava, cazându-se, în seara de 18 iunie, la un motel din comuna Şcheia. Cina şi micul dejun au fost asigurate de către o firmă de catering din municipiul Suceava.

„După micul dejun, grupul s-a deplasat către Târgu Mureş, însă după aproximativ 10 kilometri, o parte din copii şi adulţi au acuzat stări de greaţă şi vomă, drept pentru care s-a luat deciza deplasării la cea mai apropiată unitate de primiri urgenţe. Potrivit informaţiilor furnizate de către DSP Suceava, la UPU Suceava au fost consultaţi un număr de 10 copii şi 11 adulţi, care prezentau stare de rău, greaţă, vărsături. Aceştia sunt în prezent sub supraveghere medicală şi primesc tratamentul corespunzător pentru toxiinfecţie alimentară în formă uşoară şi medie”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

Imediat după ce a fost sesizată fapta, 3 inspectori ai DSP Suceava s-au deplasat la motel si la firma de catering, pentru a recolta probe epidemiologice, în scopul depistării cauzei toxiinfecţiei alimentare. „Cercetările sunt continuate de o echipă din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava și un reprezentant din cadrul DSP Suceava, în vederea stabilirii cauzelor care au determinat starea medicală a persoanelor”, potrivit comunicatului. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentSUCEAVA: Inundaţii în 23 de localităţi
Articolul următorNeamț: Bacalaureat din „claviatură” – 652 de candidați vor „sări” peste această probă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.