pietricica turism

Inspectorat Scolar01

Ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Inspectoratul Școlar Neamț, care a avut loc ieri, s-a lăsat cu câteva modificări în organigramele cu fotolii directoriale ale unităților de învățământ. Cum nimeni nu se grăbește să adopte o lege prin care directorii școlilor să poată ocupa locurile în baza unui concurs, singurele „teste” care rămân în picioare sunt cele de ordin politic. Așa se face că la fiecare întorsătură politică trebuie să se producă și câte o schimbare la nivelul învățământului. Fie că este în beneficiul elevilor sau nu.

De schimbări nu a „scăpat” nici Colegiul „Petru Rareș”, unde prof. Mihai Obreja (PNL), director la acestă unitate de învățământ a fost înlocuit cu prof. Luminița Vârlan (PDL). Tot în Piatra Neamț, la Școala Gimnazială Nr. 3 directoarea Marilena Cristiana Șoimaru este nevoită să „predea” doar de la catedră și să facă loc adjunctei Anișoara Oniciuc. Pe postul de adjunct va «urca» prof. Roxana Ioana Humă. Și la Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” din Piatra Neamț s-a umblat la vârf. Directoarea Niculina Niță va lăsa locul prof. Gabriela Daniela Ciobanu.

La 3 unități de învățământ din județ s-a făcut loc pentru cea de-a doua funcție de director-adjunct. Este vorba despre Colegiul Tehnic Piatra Neamț (prof. Irina Gânga), Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman (prof. Ilie Boloca) și Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț (prof. Ghiocel Gheorghe Nuțu). Pe tabla de șah a învățământului s-au făcut și eliminări. Astfel, la Școala Gimnazială Gherăiești s-a „evaporat” postul de director adjunct. În total, în județul Neamț sesiunea schimbărilor după ultima ședință de CA s-a „soldat” cu 13 mutări. Ceea ce rămâne definitoriu pentru acest peisaj schimbător stă în cuvintele celui care va părăsi în curând cârma unuia dintre cele mai renumite unități de învățământ din județ.

„Am aflat de câteva zile că au pus la cale această schimbare. Este o înlocuire politică. Știau că sunt un vector de imagine pentru PNL și de aceea s-a ajuns la această decizie. În fond eu rămân la catedră și continui aceleași proiecte dedicate învățământului de performanță”, a declarat prof. Mihai Obreja, ex-directorul CN „Petru Rareș”. (M. TEODOROF)

3 COMENTARII

  1. La Scoala Galu, Poiana Teiului – o scoala destul de mare, cu structuri … a ajuns director, cu gradul didactic II -Ciubota Ciprian, fost viceprimar la Borca si prof. de matematica ….
    Grea e boala alergatura dupa functii …. o mamaliga ! (…)

Comments are closed.