0:00

Grup Consultativ ONG la Prefectura Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță, a reunit, miercuri, 26 martie, reprezentanții a câtorva zeci de ONG-uri și asociații de pe teritoriul județului Neamț. Scopul întâlnirii a fost acela de a cunoaște problemele punctuale ale comunităților în care acționează respectivele instituții neguvernamentale, dar și constituirea unui Grup Consultativ ONG al județului Neamț  în vederea realizării unor parteneriate.

”Parteneriatele sunt cheia succesului, un exemplu în acest sens fiind GAL-urile, care își arată primele rezultate prin obținerea de bani europeni atât pentru comunitățile locale, cât și pentru investitorii privați. Pornind de la aceste argumente, vă invităm să vă alăturați inițiativei noastre de a constitui Grupul Consultativ ONG al Instituției Prefectului, care va fi un parteneriat în vederea accesării de fonduri în perioada 2014-2020 și o platformă de inițiativă locală. Acest grup va fi organizat în grupuri mai mici de lucru și o entitate suport pentru accesarea programelor în domeniul social, economic, al sănătății, educației, mediului, sportului și tineretului, culturii. Structura de sprijin va identifica liniile de finanțare în funcțiile de domeniul fiecărui ONG partener, va consilia organizațiile care nu au portofoliu de proiecte, va stimula sau facilita și susține parteneriate cu instituțiile publice în cadrul proiectelor cu finanțare nerambursabilă, în care Prefectura va avea rolul principalului promotor și mediator. Entitatea de suport va fi compusă din reprezentanții ONG-urilor cu experiență în accesarea și implementarea de proiecte europene și specialiștii Prefecturii”, a declarat prefectul Vlad Angheluță.

Primul obiectiv pe care și-l propune acest grup, pentru perioada imediat următoare, este realizarea strategiei de dezvoltare a sectorului neguvernamental 2014-2020 care să fie inclusă în strategia de dezvoltare a județului Neamț. În același context, prefectul județului Neamț a făcut apel la ONG-uri pentru a se implica în lucrul cu persoanele care au săvârșit infracțiuni. Apelul a venit ca urmare a unei adrese prin care Serviciul de Probațiune solicită acest lucru, acesta fiind primul pas după întrunirea pe care autoritățile locale, Prefectura Neamț și IPJ Neamț au avut-o marți, 25 martie, pentru a discuta pe tema delincvenței în rândul minorilor.

”Serviciul de Probațiune Neamț adresează Instituției Prefectului Județul Neamț rugămintea de a comunica ONG-urilor că intrarea în vigoare a noilor coduri penale, a legislației privind probațiunea și executarea pedepselor și măsurilor educative neprivative de libertate oferă instituțiilor din comunitate posibilitatea de a se abilita în lucrul cu persoanele care au săvârșit infracțiuni”, se arată în adresa trimisă de Serviciul de Probațiune Neamț, Instituției Prefectului Județul Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentPregătiri pentru centenarul „Gheorghe Iacomi”
Articolul următorVineri, la Biblioteca „Kirileanu” Antologia scriitorilor români contemporani