0:00

Vineri, la Biblioteca „Kirileanu” Antologia scriitorilor români contemporani, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O nouă ediţie a „Antologiei scriitorilor români contemporani” va avea loc vineri, 28 martie, orele 17, 30, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” din Piatra Neamţ, în Sala Cupolă. Vor evolua, de această dată, prozatorul Ioan Groşan, poetul Emil Nicolae şi criticul literar Răzvan Voncu.

Prozatorul Ioan Groşan este considerat unul dintre cei mai importanţi prozatori români contemporani, autor  a numeroase volume de proză, teatru, eseu. Cele mai cunoscute sunt „Caravana cinematografică”, „Trenul de noapte”, O sută de ani de zile la Porţile Orientului”, „Un om din Est”. Ioan Groşan este considerat un virtuoz al scriiturii, proza sa are umor şi tragismul ironiei, e românească prin conţinut, e europeană prin stil şi mesaj.

Emil Nicolae este un poet născut şi nu făcut, autor care şi-a fixat o formulă lirică proprie urmărită de la un volum la altul, îmbinînd emoţia cu ştiinţa de a scrie, în acord cu tendinţele din poezia europeană contemporană.

Răzvan Voncu este unul dintre cei mai temeinici critici literari ai momentului, autor care şi-a asumat teme majore pe care le urmăreşte cu o metodă critică proprie. Va lansa la Piatra Neamţ volumul „O istorie literară a vinului în România”, prima lucrare care încearcă să epuizeze un subiect extrem de sensibil şi extrem de prezent în literatura noastră.

Adrian G. Romila va prezenta trei „pastile critice” dedicate scriitorilor „antologaţi”. Cu acest prilej va fi lansat şi numărul 14 al revistei de cultură, arte şi atitudine „Conta”, un număr consistent care în trei sute de pagini face o radiografie a vieţii culturale din România şi de aiurea. Participanţii la manifestare vor primi gratuit cîte un exemplar al revistei.

Iniţiatorul şi moderatorul manifestării este scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii „G. T. Kirileanu” care a declarat: „Încercăm să oferim publicului din Piatra Neamţ şi din judeţ momente de cultură adevărată. Este foarte important să cunoaştem valorile literare ale vremii noastre, să susţinem cultura română vie. Sperăm ca publicul, profesorii de română, elevii să preia mesajul nostru şi să participe, să descopere că avem valori literare cu care putem intra în dialogul culturilor în această etapă a evoluţiei istorice”. (N. SAVA)

Articolul precedentGrup Consultativ ONG la Prefectura Neamţ
Articolul următorCampania CJ Neamț de plantat puieți prinde rădăcini