0:00

„Generalul” Stan nu crede în minuni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

  •  inspectorul general școlar crede că salvarea școlilor cu rezultate slabe la simulări ar putea veni din partea părinților care-și pot mobiliza copiii să se aplece mai mult spre învățătură

Vizitele reprezentanților IȘJ Neamț la școlile care au contorizat rezultate slabe la simularea examenelor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat s-au soldat cu planuri de viitor și… speranțe. Prof. Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț, a precizat că discuţiile cu directorii unităților care au avut rezultate slabe la simulări nu vor produce minuni într-un timp scurt, o creștere a procentajului de promovare la examenele amintite fiind așteptată abia în anul școlar 2014-2015.

„Suntem conștienți că măsurile pe care le-am propus pentru remedierea situației nu se vor schimba cu mult la momentul examenelor din acest an, dar ne dorim ca în 2014-2015 să existe o creștere a rezultatelor”, a precizat Stan.

Planurile propuse de inspectorii școlari și puse la punct în urma discuțiilor cu directorii de școli, nu sunt noi, dar „generalul” amintește că a cerut mai multă seriozitate în aplicarea lor.

„Am fost în vizită la 4 unități școlare (n.r. – Școala Gimnazială Pâncești, Școala Gimnazială Văleni, CT de Transporturi Piatra Neamț și CT Dimitrie Leonida Piatra Neamț). La toate am reușit să concluzionăm faptul că este absolut necesară implicarea directă a directorilor și a Consiliilor de Administrație, atât în etapa de planificare, cât și în etapa de implementare a planurilor remediale”, a adăugat Stan.

Acesta a adăugat că și până acum s-au făcut planuri, dar lipsa unei monitorizări active a implementării acestora a dus, implicit, la lipsa unor rezultate pozitive.

„Și până acum a existat o implicare. Planurile remediale au fost făcute, dar câți elevi au venit la pregătiri suplimentare? De ce nu au venit? Au fost directorii suficient de implicați?”, a mai spus Stan.

Reprezentantul IȘJ, crede că un sprijin mare în creșterea calității pregătirii elevilor poate veni din partea părinților care își pot mobiliza copiii mai mult. „Aici, am vorbit și cu directorii să insiste pe relația de comunicare cu părinții. Dacă mesajul este receptat de părinți și aceștia înțeleg că este nevoie și de intervenția lor, atunci avem mai multe șanse”, a adăugat Stan. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSpitalul şi-a refăcut stocul de berbeci
Articolul următor… pe scurt ….

4 COMENTARII

  1. e foarte bine ca presa prazinta realitatile din invațamintul nemțian unde directori incompetenti numiți POLITIC se fac de ris in fața elevilor si a parinților .La liceul DIMITRIE LEONIDA profesorii asteapta masuri disciplinare URGENTE fata de cele doua BATAUSE

    • Da asa este….. nu a fost niciodata in istoria invatamantului nemtean atata incalcare a legilor si o asa bataie de joc! Vedeti, cine conduce destinele invatamantului din Neamt???????

  2. eu am reclamat la poliție si la presa atitudine incalificabila a profesoarei MARIN de geografie si a directoarei BOROS de la liceul DIMITRIE LEONIDA si astept SANCȚIONAREA lor pentru atitudinea fața de copii mei si MEDIUL NEPRIELNIC DIN SCOALA

Comentariile sunt închise.