0:00

Fostul primar de Dulceşti, condamnat pentru corupţie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Constantin Foltea a primit doi ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare, şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii

Constantin Foltea, fostul primar de Dulceşti, are şanse mari să măture prin comună sau să repare gardul şcolii, dacă următoarea instanţă meţine hotărârea pronunţată, vineri, de Judecătoria Roman. Anchetat pentru abuz în serviciu în formă continuată, Foltea a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 4 ani. Perioadă în care trebuie să se supună măsurilor dispuse de judecători, printre aceastea numărându-se obligaţia de a frecventa programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune şi de a presta ”o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Comunei Dulceşti, judeţul Neamţ”. Magistraţii i-au atras atenţia, chiar prin textul sentinţei că nerespectarea obligaţiilor poate duce la “revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere”. 

Fostul primar este obligat, de asemenea, să achite “câte 12.500 lei către fiecare dintre părţile civile Teslaru Elena şi Sârbu V. Vasile – cu titlu de despăgubiri – daune morale cauzate prin săvârşirea infracţiunii, precum şi a dobânzii legale aferente acestor sume calculate de la data rămânerii definitive a sentinţei şi până achitarea integrală a prejudiciului”. Totodată, magistraţii au decis să confişte din averea lui Foltea exact 12.469,29 lei reprezentând “contravaloarea terenului de 708 (şaptesuteopt) mp obiectul contractului de vânzare cumpărare încheiat la data de 21.11.2007 de Biroul Notarului Public Lumiţa Tănase din mun. Roman”. Constantin Foltea are la dispoziţie 10 zile să atace decizia instanţei.

Fostul primar a trecut prin anchetă şi prin proces pentru o afacere din perioada 2006-2007, când moştenitorii unui sătean, 3 la număr, ar fi trebuit să împartă terenul care li se cuvenea, în suprafaţă totală de 1.800 mp. Unul dintre ei a vrut o parcelă în altă parte, iar primarul i-a aprobat schimbul, iar suprafaţa iniţială a fost vândută, prin hotărâre de consiliu local, către SC Foltea SRL; firma administrată de soţia primarului. Ceilalţi doi moştenitori, care au aflat de afacere, l-au reclamat pe primar şi au cerut despăgubiri morale la proces.

Constantin Foltea mai are o condamnare de 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru înşelăciune. Dosarul a avut termen, tot săptămâna trecută, la Curtea de Apel Bacău, care a desfiinţat sentinţa iniţială şi a trimis cauza, spre rejudecare, la Roman.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentCe-nseamnă să bei de unde te scalzi…
Articolul următorContinuă “Piatra Curată”