Începuturile  afacerii au fost timide, meritul fiind al lui Elisiu Gota, omul care a adus pentru prima data în România o dală din beton, la începutul anilor ’90.

roman elis pavaje 1Povestea Elis Pavaje începe în 1991, ca o mică afacere de familie, cu o producție de doar 6 mp/zi, realizată cu un utilaj artizanal. În 2018, compania integrează o echipă formată din 450 de angajați ale căror eforturi asigură o producție de peste 15.000 mp/zi, în trei fabrici și o cifră de afaceri anuală de aproape 200 de milioane de lei.

roman elis pavaje 5“Un sfert de secol de activitate pe piața de pavaje reprezintă un simbol al muncii constante pe care o depunem și al responsabilității pe care o arătăm clienților. Munca, responsabilitatea și atenția depuse de echipa și parteneri în toți acești ani ne-au ajutat să creștem constant, devenind cel mai mare producător de pavaje de pe piața românească”,  declară Emil Gota, directorul general al Elis Pavaje.

Înființată în 1991, în Petrești, județul Alba, compania oferă în prezent un sistem complet de produse și servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la producție, consultanță și proiectare, până la transport, montaj și întreținere pavaj. Elis Pavaje are trei unități de producție, în fiecare regiune a țării, la Petrești – Alba, la Stoienești – Prahova și la Secuieni – Neamț,  și asigură un volum total de circa 15.000 mp/zi. Produsele Elis sunt disponibile în rețelele de bricolaj, într-o rețea vastă de distribuitori, precum și în showroom-urile proprii, aflate în incintele fabricilor companiei.

roman elis pavaje 6Fabrica de la Secuieni se întinde pe o suprafață totală de 50 de hectare, din care halele de producție ocupă 5.500 de metri pătrați. Deși personalul angajat  numără 40 de persoane (urmând a fi completat până la 55 de persoane) fabrica este complet automatizată. Se lucrează în trei schimburi, șapte zile din șapte și, efectiv, pe fiecare schimb lucrează 4 oameni: șeful de schimb și încă trei oameni.

Capacitatea de producție a fabricii de la Secuieni este planificată a fi de 5.000 de metri pătrați de pavaj pe zi.

Principalii beneficiari ai fabricii sunt marii retailieri și firmele mari, care își amenajează parcări, dar și numeroase persoane juridice contractează lucrări de pavare, dar și foarte multe persoane fizice care își amenajează grădinile și curțile. Producătorul de pavele şi borduri Elis Pavaje a livrat materiale în valoare de 2,2 milioane de lei pentru amenajarea exterioară a proiectului ”Theodora Golf Club”, cel mai mare resort de golf din România,

roman elis pavaje 7Noua fabrică de la Secuieni,  reprezintă, pentru firma  Elis Pavaje, o investiţie care se ridică la peste 10 milioane de euro.

roman elis pavaje 12Un alt pas în dezvoltarea campaniei îl reprezintă extinderea serviciilor pe lucrări complexe de infrastructură, realizate de divizia de montaj. În 2017, compania a achiziţionat o staţie de asfalt în Oarda, județul Alba, şi un utilaj pentru turnarea mixturii asfaltice. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentCioban din Farcaşa mușcat de șarpe
Articolul următorStâlpi reflectorizanți la trecerile pentru pietoni riscante
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.