Douăzeci de treceri pentru pietoni din Piatra Neamț vor fi semnalizate cu stâlpi de protecție reflectorizanți. Decizia a fost luată de către membrii Comisiei Rutiere din cadrul Primăriei Piatra Neamț, după consultarea Poliției Rutiere, în ideea de a reduce riscul accidentelor. Membrii comisiei rutiere au considerat că respectivele treceri pentru pietoni prezintă risc crescut de accidente din cauza  staționărilor autoturismelor în apropierea lor.

Stâlpi reflectorizanți la trecerile pentru pietoni riscante, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Împreună cu Poliția Rutieră am identificat un număr de treceri, dar suntem deschiși la sugestii sau propuneri pentru alte locații. S-a dat deja comandă pentru stâlpii de protecție reflectorizanți și, în următoarele zile, aceștia vor fi montați de către Publiserv”, a declarat Romel Bârjoveanu, consilier local și membru al Comisiei Rutiere din cadrul Primăriei Piatra Neamț.

Pentru a amenaja trecerea din dreptul Teatrului Tineretului vor fi desființate câteva locuri din stația taxi amplasată chiar înainte de respectiva trecere. Celelalte treceri care vor fi marcate cu stâlpi reflectorizanți sunt pe străzile Mihai Viteazu, Orhei, Petru Rareș, 1 Decembrie 1918, Bd. Republicii, Piața Ștefan cel Mare, General Nicolae Dăscălescu și Dimitrie Leonida. (E.C.)

Articolul precedentElis Pavaje – o mare investiție în Neamț
Articolul următorConferință internațională în proiectul Erasmus+ al Școlii 5 Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. În pasajul de la Liceul Petru Rareș ar trebui făcut la fel. Dimineața, din cauza celor care opresc pentru a-și lăsa copiii la școală, accesul în pasaj este blocat. Nu e normal. Odraslele chiar trebuie să coboare la câțiva metri de școală? Să fie duși până-n fața catedrei cu mașina!
    Și poate și delimitarea celor două sensuri de mers ar fi utilă. Linia continuă din pasaj nu constituie o barieră pentru șmecheri.

Comments are closed.