Îți petreci aproape o treime din viață dormind. Acest lucru face din dormitorul tău una dintre cele mai utilizate camere din casa ta. Reamenajarea nu trebuie să fie întotdeauna o renovare completă pentru a obține ceea ce dorești. Uneori este suficient să folosești un pic de vopsea și un covor nou. Când cauți cum să remodelezi dormitorul este momentul să îți pui câteva întrebări și să discuți cu o firmă care se ocupă cu amenajari interioare.
Înainte de a începe renovarea, asigură-te că ai nevoie de o renovare completă. Dacă te-ai săturat de aspect, acest lucru poate fi remediat fără o renovare 100% apelând la un zugrav. Poți rearanja mobilierul sau poți cumpăra mobilier nou, înlocuiește draperiile, cuverturile de pat și arta de pe perete. Toate acesteapot oferi un aspect diferit pentru mai puțini bani.
Dacă decizi că micile modificări nu sunt suficiente sau că vrei o schimbare structurală, ai nevoie de o renivare. O renovare te va ajuta să obții aspectul interior dorit în cel mai scurt timp fără să te implici fizic în acest proces.
Cea mai bună abordare a renovării locuințelor este organizarea. La fel ca și cu orice alt plan, este important să fii cât mai flexibila. Fiecare proiect de renovare este diferit și necesită abordări diferite.
Planifică
Planificarea este întotdeauna cel mai important pas pentru orice renovare. Acest lucru nu se schimbă pentru renovarea dormitorului. Când faceți un plan solid bun, economisești timp, bani și stres. Un plan bun poate dura mult pentru a lua cea mai bună formă. Lucrurile la care trebuie să te gândești atunci când îți faci planul includ întrebări precum „De ce renovezi?” sau „Ce te nemulțumește la actualul dormitor?”. Răspunsul la această întrebare este cel care va conduce o mare parte din planul de renovare. Atunci când decizi să colaborezi cu specialiști în renovări și cu firme de amenajări interioare, este necesar să comunici toate aceste informații.
Stabilește care este stilul tău. Acesta va decide câteva dintre alegerile tale de proiectare pe măsură ce mergi mai departe. Deși nu există multe zone pentru a arăta stilul în structura unui dormitor, există locuri unde poți schimba complet aspectul general al casei.
Gândește-te la ce vei folosi spațiul. Deși la început ar putea părea o întrebare stupidă, este una care trebuie gândită. Unii oameni nu fac altceva decât să doarmă acolo. Alți oameni îl folosesc ca birou sau își petrec cea mai mare parte a timpului acolo uitându-se la televizor. Modul în care îți vei folosi dormitorul va determina modul în care îl configurezi.
Întrebarea finală este cât vei cheltui. Costul poate varia și în funcție de firma de renovări interioare sau de specialistul cu care lucrezi. Apar costuri mai mari adesea dacă faci modificări structurale. Dacă intenționezi să construiești o baie privată, atunci trebuie să iei în calcul și costurile.
Pregătirea
Înainte de a începe renovarea, trebuie să te pregătești. Aceasta înseamnă că, odată ce ai un plan, determină de ce ai nevoie pentru ca renovarea să aibă loc. Cea mai bună idee este să achiziționezi toate materialele pentru renovare înainte de a face ceva. Proiectul poate fi prelungit cu mult în momentul în care nu ai materialele. De asemenea, ar trebui să discuți cu un specialis înainte de a cumpăra materialele, cum ar fi un zugrav profesionist pentru a schimba culorile.
Acest pas este, de asemenea, momentul în care verifici dacă trebuie să soliciți autorizații de construire. Departamentul local de construcții îți va spune ce permise ar putea fi necesare.
O altă parte a pregătirii este asigurarea faptului că restul casei este pregătit pentru renovare. Poți face un aranjament alternativ în care să dormi până când procesul de renovare este finalizat.
Demolare
Ziua demolării este foarte importantă pentru că este acel moment în care vei descoperi toate problemele ascunse. Ai grijă să examinezi cablajul și elementele structurale ale dormitorului. Dacă ai o casă mai veche, este adesea necesar să repari cablurile. Un electrician cu experiență, autorizat, ar trebui să fie adus pentru a analiza cablajul și pentru a planifica orice schimbări care trebuie făcute.
Lucrări structurale
Când procesul de demolare este gata, este momentul să faci schimbarile structurale. Evaluează spațiul din punct de vedere funcțional și remediază oricare dintre lucrurile care nu funcționează bine.
De obicei un dormitor trebuie să aibă un dulap și, adesea, o fereastră exterioară, altfel dormitorul nu va fi confortabil și cu siguranță un specialist în amenajări interioare îți va spune asta.
Cablare / corpuri de iluminat
După ce ai făcut modificări structurale, cablarea poate fi pusă în funcțiune. Dacă ai decis să adaugi orice echipament nou, cablul trebuie schimbat pentru a susține. Acest lucru este cel mai bine gestionat de un electrician.
Pereți falși și tavane false
Odată ce pereții au fost reconstruiți și cablurile sunt la locul lor, este timpul să reconstruiești pereții. Aceasta include și tavanul. Înainte de a pune gips-carton este recomandat să evaluezi încă o dată spațiul. Odată ce ai pus gips-carton , orice modificare devine mult mai scumpă.
Vopsea / tapet
Fie că folosești vopsea sau folosești tapet este recomandat să apelezi la profesioniști pentru a obține zugrăveli moderne. Zugrăvirea și tapetarea este un alt proiect pe care îl poți face singur dacă ai timp. Tapetarea este puțin mai complicată decât zugrăvirea și ar trebui să fii pregătit cu un tapet suplimentar pentru greșelile inițiale. Odată ce ai terminat, este bine să mai verifici odată pentru a te asigura că nu e nimic greșit.
Podele
Pardoseala este un loc în care este cel mai bine să lucrați cu instalatori profesioniști. Indiferent dacă este vorba de covor, lemn de esență tare sau faianță, există instrumente speciale necesare pentru a face acest lucru corect. Vestea bună este că foarte mulți specialiști oferă astfel de servicii. Cea mai bună alegere este să găsești un meșter local care să se ocupe pentru că acesta poate face totul rapid și eficient.