reclama autocenter

Renovările de orice fel sunt un proces descurajant. Dar când vine vorba de baie – un spațiu care trebuie să fie atât hiper-funcțional, cât și senin, practic și, în mod ideal, puțin luxos – miza pare cumva mai mare. Există un milion de decizii care trebuie luate de-a lungul drumului, de la oglindă la chituri – iar prețul poate fi surprinzător. Ce să știi înainte de a începe?

  1. Comunicați așteptările dvs. meseriașului cu care lucrați

Când lucrezi cu un meseriaș trebuie să precizezi fiecare parte a planului și să nu presupui că toată lumea este la curent. Gândiți-vă la renovări complexe, asigurați-vă – apoi asigurați-vă din nou, apoi din nou, apoi inca o dată la finală că stilul si design-ul ales sunt ceea ce a fost convenit si realizat. Dacă apelați la serviciile unui electrician local precum un electrician Iasi, pentru montajul de corpuri de iluminat sau tehnologie smart home, comunicați cu atenție dorințele pentru a putea beneficia de cele mai noi tendințe in materie de tehnologie inteligentă.

  1. Cât costă o remodelare a băii? Mai mult decât crezi.

Crezi că îți poți remodela baia din cap până în picioare pentru câteva sute de RON? Din nefericire, costul mediu al unei remodelări a băii este in jur de 6,000 RON. O renovare de bază, de calitate inferioară, cu materiale mai puțin costisitoare sau swapuri mai mici, ar putea merge de la 1.500 la 5.000 de RON, în timp ce o renovare de vârf, de la vârf la picioare, ar putea costa până la 20.000 de RON.

Cea mai mare parte a acestui cost provine din instalații și instalații sanitare, urmate de mobila și suprafețe. Așadar alegerea unui instalator de încredere din zona dvs, precum un instalator Iasi devine una din deciziile de bază ale proiectului de renovare. Rețineți un sfat general, proiectul dvs. de renovare pentru baie nu ar trebui să coste mai mult de 5-10% din valoarea casei dvs.

  1. Poate doriți să regândiți acea cadă mult visată

S-ar putea să fiți tentați să vă îmbunătățiți baia cu o baie independentă dramatică. Dar s-ar putea să nu fie cea mai practică alegere din viitor, mai ales dacă urati curățenia, aveți o casă veche, sunteti tentat sa faceți băi lungi sau să faceți mai multe dușuri decât băi. Sfatul nostru: alegeți o optiune practică pentru stilul dvs de viață chiar dacă implică instalarea unui duș in loc de cadă.

  1. Iluminarea de lux necesită planificare

Nu credeți că puteți instala câteva lumini și puteți merge mai departe. Băile sunt uneori mici sau întunecate și sunt pline de oglinzi, ceea ce complică redefinirea modulului în care lumina se reflecta. Iluminarea necesită o gândire și amplasare atentă.

Cel mai simplu mod de a crea o baie deosebita este o singură lumină difuză în centrul tavanului. Aveți o baie deja destul de luminoasă? O serie de aplice de perete ar trebui să fie suficientă.

Vă gândiți la becuri încorporate în tavan? Aveți grijă: evitați instalarea direct pe blaturi de culoare deschisă a luminilor, deoarece acestea vor reflecta lumina constant. Așezați aproape de perete peste o oglinda aceste lumini, pentru a maximiza efectul atunci când vă uitați în oglindă.

Și dacă petreceți mult timp aplicând machiaj, luați în considerare corpurile de iluminat fluorescente verticale de pe ambele părți ale oglinzii.

  1. Nu uitați să instalați prize accesibile

Nu doriți să ajungeți la sfârșitul unei renovări și să vă dați seama că ați uitat să luați în considerare punctele de electricitate. Gândiți-vă la aceste erori generale cand vine vorba de priză: trebuie să vă conectați uscătorul de păr și nu vă puteți vedea în oglindă. Sau ați dori să vă mențineți periuța de dinți electrică încărcată tot timpul, dar ați neglijat să instalați o priză langa dulapul pentru medicamente. Sau, împărțiți baia cu soțul sau soția, dar ați instalat doar o priză pe o parte a oglinzii.

  1. Când vine vorba de gresie si faianța, trebuie doar să vă amintiți câteva trucuri

Uitați de nesfârșitele modele pe care vi le va arăta faianțarul, trebuie doar să vă amintiți câteva modele cheie. Tipurile de gresie sau faianța care sunt deosebit de rezistente, rezistente la uzură și atemporale în baie, în cabine de duș, pe podele și pe pereți, sunt porțelan, sticlă, piatră naturală, ciment. Opțiunile devin mult mai simple odată cu reducerea la aceste modele testate în timp; apoi alegeți o culoare și o formă și mergeți de acolo mai departe.

  1. Chitul ar putea să fie un element esențial

Chitul închis la culoare minimizează apariția murdăriei în baie. Chitul poate fi un gând ulterior în schema întregii dvs. remodelări: este un mic și poate fi considerat un element neglijabil al băii. Dar este extrem de important. Acesta etanșează murdăria și apa, compensează pentru diferențele de dimensiuni mici între plăcile individuale și consolidează integritatea structurală a unei instalații.

Cum să alegi chitul potrivit pentru baie? Răspundeți la această serie de întrebări: doriți ca chitul să iasă în evidență sau să se amestece în decor? Chitul se află într-o zonă cu stropi mari sau într-un loc destul de uscat? Dacă se va uda mult, ca într-o cabină de duș, optați pentru chit sintetic.Te va înnebuni chitul murdar? Dacă da, evitați albul.

  1. Spațiu mic? Există o toaletă compactă pentru asta

Toaletele nu se potrivesc tuturor: dacă aveți un spațiu mic, luați în considerare o toaletă mică. Sau, optați pentru o toaletă tradițională sau modernă pe podea, o toaletă cu conservare a apei sau o toaletă montată pe perete.

  1. Nu faceți din depozitare un gând ulterior

O mare parte din crearea unei băi care se simte funcțională se reduce la o bună depozitare. Asigurați-vă că căutați oportunități de stocare – chiar și mici, simple – atunci când vă elaborați planurile, pentru a le face să se simtă integrate și nu adăugate. Nu aveți nevoie de depozitare profundă; un raft superficial poate depozita foarte mult.

  1. Și, s-ar putea să nu fie nevoie să remodelați

Poate v-ați mutat într-o casă nouă și nu puteți suporta gresia din baie, dar nu aveți bugetul pentru a o înlocui complet. Sau poate închiriați și nu puteți remodela. Vestea bună este că s-ar putea să nu trebuiască să distrugeți totul și să începeți din nou. Dacă faianța este elementul pe care doriți să il actualizați, luați în considerare doar inlocuirea. Sau schimbați doar câteva corpuri de iluminat de bază (lumini, aplice) pentru un impact mare!

Articolul precedentŞoferi nemţeni implicaţi într-un accident cu cinci maşini la Iaşi
Articolul următorNoi focare de pestă porcină africană în județele Neamț și Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.