reclama autocenter

Atunci când trebuie să vă alegeți gresia este foarte important să țineți cont de mai multe aspecte importante. Pentru început puteți discuta atât cu un specialist în domeniul amenajări interioare, cât și cu un faiantar. De asemenea, puteți ține cont și de aspectele menționate mai jos.

Gresia deschisă la culoare face spațiul să pară mai mare

Dacă aveți o cameră mică și sau care nu are multă lumină naturală, o puteți îmbunătăți instalând gresie de culoare deschisă. Albul, griul, bejul, cremul etc. sunt alegeri bune. Marmura sau ceramica / porțelanul ar fi, de asemenea, o potrivire bună pentru această aplicație.

Plăcile mai mari tind să facă o cameră mică să pară mai mare. Puteți instala chiar și același material pe pereți, ceea ce va spori și mai mult iluzia spațiului extins. Pentru a amplifica efectul și pentru a crea o suprafață care fără rosturi, utilizați o culoare de mortar potrivită. Acest lucru funcționează deosebit de bine în băile mici.

Apelați cu încredere la serviciile unui zugrav pentru a defini design-ul camerei. Trebuie ținut cont de asemenea de materialele ce vor fi cumpărate, așadar pentru un zugrav local, orientați-vă cu încredere spre exemplu către un zugrav Iasi.

Rezistență la alunecare

Majoritatea materialelor din care este făcută gresia tind să fie alunecoase și cu atât mai mult, dacă apa este introdusă în ecuație. Dacă aveți copii și persoane în vârstă în casă, este foarte important să instalați plăci rezistente la alunecare. Baia este un loc primordial în care se pot întâmpla accidente, în special zona de duș, deci este foarte recomandată o bună rezistență la alunecare.

Când cumpărați gresie pentru duș, căutați produse cu un COF ridicat (coeficient de frecare). Cel mai bine este să gresie cu dimensiuni de de 4 × 4 sau mai mici . Evitați utilizarea celor mai mari de 6 × 6.

Există o serie de opțiuni de luat în considerare:

  1. Ceramică sau porțelan: alegeți un produs care are o suprafață texturată specială. Solicitați acoperiri rezistente la alunecare.
  2. Ardezie: această piatră frumoasă are o textură naturală rezistentă la alunecare.
  3. Plăci de dimensiuni mici (sticlă, mozaic etc.): acestea au mai multe linii de mortar, făcând suprafața generală mai texturată și, prin urmare, rezistentă la alunecare. Plăcile de gresie Penny sunt un alt design frumos care oferă o tracțiune amplă. De obicei, au dimensiunea 2 × 2 sau mai mică. Drept urmare, acestea ar fi perfecte ca gresie din duș.
  4. Piatră naturală: are o suprafață foarte texturată și are o estetică vizuală unică.

Alegeți plăci ceramice cu aspect de lemn

Dacă vă place aspectul lemnului masiv, dar nu doriți să vă ocupați de întreținere, luați în considerare instalarea plăcilor ceramice cu aspect de lemn. Acestea sunt extrem de durabile, rezistente la zgârieturi și umiditate. Puteți solicita specialiștilor servicii de montaj gresie tip parchet pentru a vă asigura că este montată corect.

Cel mai mare avantaj dintre toate este faptul că diferitele mărci de ultimă generație fac produse care recreează cu măiestrie aproape orice specie de lemn de la fag la exotic. Sunt disponibile chiar și plăci ceramice cu fibre de lemn naturale.

Acestea vor arăta uimitor ca pardoseală de bucătărie, în special în spații mai tradiționale sau rustice. De asemenea, sunt ideale în baie sau ca pardoseală pentru duș, unde nu ar fi recomandat un lemn de esență tare real.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că plăcile de gresie sunt reci la atingere, puteți adăuga încălzire prin pardoseală radiantă și se gresia va fi chiar mai plăcută decât lemnul real.

Instalați plăci de gresie cu aspect de piatră pentru lux și calitate

Dacă luxul și durabilitatea incredibilă sunt prioritățile pe care le aveți, gresia  din piatră este una fără egal. Marmura, granitul și travertinul pot ridica aspectul oricărei camere din casa ta. Deoarece nu există două pietre asemănătoare, veți obține o gresie naturală frumoasă, care nu va semăna cu ce ați văzut în alte case.

Dimensiunile mai mari ale plăcilor, de cel puțin 12 × 12, par deosebit de impresionante și ajută la crearea unui aspect uniform fără rosuri, ideal pentru designurile interioare moderne.

Este important să rețineți că, spre deosebire de alte tipuri de plăci, piatra trebuie sigilată pentru a menține durabilitatea și a rămâne rezistentă la pete. Piatra nesigilată poate rămâne poroasă și, prin urmare, susceptibilă la infiltrarea apei. În cel mai rău caz, poate începe chiar să se sfărâme. De aceea este recomandat să apelați la servicii de montaj gresie și faianță oferite de specialiști.

După ce a fost sigilată inițial în timpul procesului de instalare, va trebui resigilată la fiecare 5-10 ani pentru a menține aspectul și calitatea optime.

Creați un design estetic modern și personalizat cu beton

Dacă doriți o senzație foarte modernă și de lux în casă, luați în considerare plăci de beton. Este un material extrem de versatil, care poate fi utilizat în orice cameră a casei: bucătărie, baie, sufragerie etc. În comparație cu alte tipuri de gresie de podea, cel mai mare avantaj al betonului este că poate fi personalizat pentru aplicația  particulară.

Puteți alege dimensiunea, culoarea și textura betonului, puteți solicita decupaje personalizate, modele speciale imprimate, precum și modele sculpturale tridimensionale. Astfel, opțiunile de design sunt practic nelimitate.

Cea mai bună parte: această pardoseală personalizată unică este destul de accesibilă, iar costurile de instalare sunt mici.

Mai mult, betonul este una dintre cele mai durabile opțiuni de pardoseală. Este foarte rezistent la traficul intens, la pete și umezeală. Odată instalat, cel mai probabil nu va trebui să-l înlocuiți niciodată!

Singurul dezavantaj major al pardoselilor din beton este duritatea extremă. Sunt persoane cărora le poate fi inconfortabil la atingere atunci când merg cu picioarele goale. De asemenea, copiii mici sau persoanele în vârstă se pot răni, în caz de alunecare.

Articolul precedentGalerie FOTO: Cal în agonie, după ce o căruță a fost spulberată de o mașină
Articolul următorÎncă 110 persoane au aflat că au Covid în Neamț. Sunt 726 de pacienți în ATI, în țară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.