izotec

Peste 6 kilograme de aur, sustras dintr-o casa de amanet unde s-a înscenat o tâlhărie, a fost recuperat de poliţiştii de investigaţii criminale din Bacău, informează Poliția Română.

FOTO: Max Media

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu cei din cadrul Poliţiei Municipiului Oneşti au efectuat cercetări, în vederea soluţionării unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, inducere în eroare a organelor judiciare şi instigare la furt calificat şi furt calificat”, se arată în comunicatul IGPR.

Din investigaţiile poliţiştilor, a rezultat că, în perioada 2016-2017, o femeie de 38 de ani, din comuna Bîrsăneşti, angajată la o casă de amanet din municipiul Oneşti, ar fi întocmit mai multe contracte fictive de amanet pe numele a diferite persoane, însuşindu-şi sumele obţinute, în gestiunea casei de amanet apărând o cantitate mai mare de aur decât cea existentă efectiv. ”La data de 10 iunie a.c., persoana în cauză, în complicitate cu o altă femeie de 60 de ani, tot din comuna Bîrsăneşti, ar fi înscenat o tâlhărie, aceasta din urmă deghizându-se într-un muncitor de salubritate, care a pătruns în incinta casei de amanet şi, prin ameninţări cu acte de violenţă asupra femeii de 38 de ani, ar fi sustras toate bunurile aflate în seiful casei de amanet”, spun polițiștii. Pe 3 iulie, a fost găsit îngropat în pământ un sac, în care erau peste 250 de plicuri din hârtie, mai multe bijuterii din metal galben şi alb, precum şi 340 de lei. Cercetările sunt continuate, cu cele două femei aflate în arest preventiv. (ZCH News)

Urmăriți înregistrarea video:

sursa: Poliția Română

ub
pietricica turism