0:00

O femeie care a încercat să scoată bani din înșelarea unei firme de amanet din Piatra Neamț a fost condamnată penal, fiind obligată la plata unor despăgubiri consistente către agetul economic. Faptele au avut loc în 2018 când femeia a mers la mai multe puncte de lucru ale aceleiași firme și a amanetat 8 lanțuri și o brățară, în total 220 de grame, despre care a susținut că sunt din aur de 14 k.

Daune de peste 20.000 lei, după o țeapă la amanet, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVerificările inițiale au confirmat acest lucru, însă ulterior angajații au constatat că era vorba de argint acoperit cu aur. Patronul a sesizat anchetatorii, iar femeia a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune. Pe 6 martie 2023 Judecătoria Piatra Neamț a aplicat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea.

Femeia trebuie să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. În plus, ea va achita firmei de amanet despăgubiri de 20.706 lei, din care cea mai mare parte este reprezentată de împrumuturi la care se adaugă comisioane de 711 lei. Cu tot cu cheltuielile judiciare, acum este datoare cu circa 27.000 lei. (G.S., FOTO: economedia.ro)

Articolul precedentFurturi de 35.000 lei comise de doi tineri
Articolul următorJudetul Neamţ, în continuare sub cod galben de vânt
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.