Noul Program de compensare cu 90% a medicamentelor pentru pensionari este operațional. 2,8 milioane de pensionari ar putea beneficia de medicamente compensate cu 90%”, informează Guvernul României.

Printr-o hotărâre adoptată în ședința de vineri, 30 iunie, prima a actualului Guvern, s-au operat modificări în derularea programului de compensare a medicamentelor și, potrivit noilor reglementări, aproximativ 2,8 milioane de pensionari ar putea beneficia de 90% compensare a prețului la medicamente.

În primul rând, a fost modificat pragul de pensie până la care se pot bucura de compensare: de la 700 de lei, a crescut la 900 de lei/lună. În al doilea rând, de compensare se vor putea bucura și pensionarii care încasează venituri din alte surse, în afara pensiei și a indemnizației sociale pentru pensionari. În plus, aceștia nu vor mai depune la medicul de familie declarația pe proprie răspundere referitoare la veniturile obținute, ci vor prezenta doar talonul de pensie și actul de identitate. (D.O.)

Articolul precedentTÂLHĂRIE ÎNSCENATĂ LA AMANET Două femei arestate VIDEO
Articolul următorEpiscopi noi la Suceava şi Arad
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.