0:00

NU infracţiunilor în mediul on-line!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Neamţ vor desfăşura, pe parcursul lunii octombrie, o campanie destinată securității cibernetice, la fel ca toţi colegii lor din ţară.

Inițiată de către ENISA( European Agency for Network and Information Security), campania se numeşte ”Luna Europeană a Securității Cibernetice” și vizează atât prevenirea victimizării elevilor, cât și a implicării acestora în comiterea de infracțiuni în mediul on-line.

Temele care vor fi abordate în cadrul sesiunilor de informare a elevilor privesc siguranța pe rețelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor şi comerțul electronic.

Unităţile de învăţământ implicate în campanie sunt Colegiul Național de Informatică , Liceul Administrativ Economic, Colegiul Tehnic , Liceul de Artă Victor Brauner, Școala Gimnazială nr. 3, Școala Gimnazială ”Nicu Albu”, Școala Gimnazială ”Elena Cuza” și Liceul Comercial ”Spiru Haret”.

NU infracţiunilor în mediul on-line!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Polițiștii de prevenire nemțeni au început deja activitățile, joi și vineri, fiind prezenți în fața elevilor de clasa a V-a și a IX-a din cadrul Școlii Gimnaziale ”Nicu Albu” și Colegiului Tehnic Piatra Neamț”, se arată în comunicatul IPJ Neamţ.

„Pe marginea unui material intitulat sugestiv 10 reguli pentru o navigare sigură pe Internet!, polițiștii au avut dezbateri cu cei 211 de elevi prezenți, găsind răspunsuri la cele mai frecvente întrebări cu care se confruntă atunci când navighează pe internet : ”Cum e bine să mă comport cu ceilalți on-line? Ce fac atunci când sunt hărțuit pe internet? Ce fac dacă întâlnesc ceva supărător pe internet? Cum blochez anumite lucruri neplăcute pe internet? Cum trebuie sa-mi păstrez setările în siguranță pe Facebook? Cum mă asigur că nu-mi sparge nimeni parola? …sau Cum reacționez în cazul în care primesc o invitație de la o persoană cunoscută pe un site de socializare? Dorind ca aceste activități să aibă rezultatul scontat, oamenii legii au îmbinat informațiile teoretice, prezentând materiale de suport tematic, cu exemple concrete din munca polițiștilor”.

În timpul întâlnirilor programate cu elevii, poliţiştii le vor explica de ce este bine să nu posteze fotografii cu ei sau cu familia, care este rolul parolelor şi al instrumentelor de filtrare, cum să-şi protejeze datele personale şi cum cum să adopete un comportament decent în mediul on-line. (C. MIRCEA)

Articolul precedentUNPR Neamţ „atacă” alegerile, cu Constantin Iacoban în frunte
Articolul următorPremieră în învăţământul nemţean: concurs corect pentru directorii de școli!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.