isj 2014Candidații care vor dori să ocupe, prin concurs, un post de director sau director adjunct în cadrul vreunei școli nemțene trebuie să se pregătească temeinic.

Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț a precizat, în cadrul unei ședințe, care a avut loc joi, 8 octombrie, la care au fost prezenți actualii directori ai școlilor, că examenul va fi unul cinstit, corect și dur. Deocamdată, însă, nu se știe dacă aceste concursuri vor mai avea loc în acest an.

Dacă metodologia pentru organizarea concursului nu apare până în 15 octombrie, nu are cum să aibă loc concursul în această perioadă, octombrie-noiembrie, și probabil că va avea loc în primăvară.Vă asigur eu că va fi unul absolut cinstit, absolut corect și dur în sensul că va avea aceeași greutate ca și concursul pe care l-am dat și eu pe care l-au dat și colegii dumneavoastră, care vă asigur eu, dincolo de orice bârfe, mai mult sau mai puțin subiective a fost unul absolut corect. Vă garantez eu asta!”, a precizat inspectorul Stan.

În Neamț, sunt 143 de directori și 71 de directori adjuncți, cu delegație, care s-ar putea înscrie la concurs. La concurs vor participa, ca observatori, câte un reprezentant sindical și reprezentantul Consiliului Părinților din școală.

La concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar pot candida persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au absolvit cu diplomă studii universitare de licență; sunt membre ale corpului național de experți în management educațional; sunt titulare în învățământul preuniversitar, au cel puțin gradul didactic II sau titlul științific de doctor și o vechime în învățământul preuniversitar de cel puţin 4 ani; – dovedesc calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativul „Foarte bine” în ultimii 3 ani consecutivi şi nu au fost sancţionate disciplinar în ultimele 12 luni anterioare înscrierii la concurs. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNU infracţiunilor în mediul on-line!
Articolul următorSute de pelerini merg la Iaşi pentru hramul Sf. Cv. Parascheva
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.