izotec

Am alcătuit o echipă unită care s-a antrenat zilnic pentru a face un rezultat cât mai bun, însă nu mă așteptam chiar să devenim campioane mondiale. Cursa a fost foarte grea, adversarele pe măsură, dar, cu toate acestea, am avut un rezultat deosebit. Le mulțumesc din toată inima profesoarei Iulia Negură Olteanu și părinților mei. Fără ajutorul lor n-aș fi ajuns aici”, a declarat la întoarcerea în țară campioana mondială Irina Bordeanu. Atleta de la CS Ceahlăul Piatra Neamț a cucerit titlul suprem cu echipa României la alergare montană, la Premana, în Italia, în întrecerea junioarelor I. Traseul a măsurat 6,5 km, însă, în fiecare zi a perioadei intense de pregătire de la Piatra Arsă, Irina Bordeanu și celelalte trei colege ale sale (Alexia Hecico, Gabriela Doroftei și Melinda Zudor) au alergat câte 15 kilometri.

Originară din Urecheni-Neamț, Irina Bordeanu are 15 ani și este elevă în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț. ”Cred că nici acum Irina nu realizează ce a făcut împreună cu celelalte fete mai ales că ea a fost mezina echipei”, a declarat prof. Iulia Negură Olteanu. Pe locurile doi și trei s-au situat echipele Statelor Unite ale Americii și Italiei. ”Este un moment de încununare a eforturilor lotului naţional de alergare montană, iar tinereţea sportivilor, performanţele lor extraordinare şi un program inteligent de pregătire sunt baza pentru rezultate de excepţie şi la competiţiile din anii următori”, au spus oficialii Federației Române de Atletism.

La sfârșitul acestei săptămâni (5-6 august), în Capitală, Irina Bordeanu va participa la Naționale de atletism pe pistă rezervate junioarelor unu. Pe 19 august, la Câmpulung Moldovenesc, alături de colegele sale de club, Laura Corhană (15 ani) și Loredana Manașcu (17 ani), va lua startul la Campionatul Național de alergare montană de junioare I. (Ana MOISE).

ub
pietricica turism

1 COMENTARIU

  1. EXCEPTIONAL! O vad alergand si prin stadion pe Irina. Se antreneaza mereu, foarte serios, va fi o mare campioana! M-ar bucura, sincer, ca si autoritatile orasului, judetului, sa faca ceva pentru ea, din punct de vedere material! Undeva in cartea de aur a sportului, cu siguranta, scrie ca ”Irina de la CS Ceahlaul Piatra Neamt” a fost cea mai buna din lume, alaturi de colegele ei!

Comments are closed.