0:00

Atleta Irina Bordeanu (CS Ceahlăul Piatra Neamț) va face parte din lotul naţional la Campionatul European de Alergare Montană pentru juniori mari. Ea și-a câștigat acest drept, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul concursului de selecție, care a avut loc la Câmpulung Moldovenesc, odată cu desfășurarea Campionatului Balcanic la Alergare Montană. Pietreanca a concurat în cursa de 6.000 de metri și a terminat proba în 39 de minute și 14 secunde. Colegele Irinei Bordeanu la europene vor fi Alexia Hecico (Baia Mare), Loredana Viziteu (Botoșani) și Bianca Apetroaie (Botoșani). Campionatul European de Alergare Montană pentru juniori va avea loc pe 7 iulie 2019, la Zermatt (Elveţia).

Irina Bordeanu – la europene, Noemi Bordeanu – posibil la Mondiale, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Irina Bordeanu va merge la Europene, pentru că a reușit un parcurs foarte bun în concursul de selecție, care a fost la Câmpulung Moldovenesc, în același timp cu Balcaniada seniorilor și juniorilor. A reușit să termine cu un timp bun, să fie acolo în față în clasament și să merite să fie în lot. Pentru ea urmează câteva zile de refacere, după care intrăm în program de pregătire a acelei competiții, care va fi în iulie”, a precizat antrenoarea Iulia Olteanu, pentru portalul oficial al clubului pietrean.

Irina Bordeanu – la europene, Noemi Bordeanu – posibil la Mondiale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNoemi Bordeanu, sora Irinei Bordeanu, ar putea reprezenta România la Cupa Mondială de Alergare Montană în echipa junioarelor II. Din păcate, prezența echipei tricolore la întrecerea ce va avea loc anul acesta în Italia este pusă sub semnul întrebării. Iulia Olteanu explică motivele: „Din păcate s-a stabilit târziu când și unde va fi Cupa Mondială. Nici în prezent nu este precizat în calendarul internațional, dar sigur va fi în luna iunie în Italia. Sperăm că Federația Română de Atletism va găsi resursele necesare pentru pregătirea lotului și pentru participare. Până atunci însă, Noemi Bordeanu va concura la naționale, pe pistă, în proba de 5 kilometri, la categoria junioare II”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: CS Ceahlăul Piatra Neamţ)

Articolul precedentLa Târgu Neamţ, poliţiştii locali sunt la muncă de ziua lor
Articolul următorConcert DIMAcorD la Biblioteca Kirileanu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.