0:00

Directorii liceelor din Neamț, implicați în organizarea simulării de BAC sunt nemulțumiți că trebuie să bage mâna în bugetul școlii. „Noi ce facem cu profesorii evaluatori care se deplasează spre centre. Cine le decontează transportul?”, a spus unul din directorii prezenți ieri, la întâlnirea care a avut loc la Liceul Economic din Piatra Neamț. Prezenți la întâlnire, inspectorii au ridicat din umeri și au spus că Ministerul Educației Naționale nu a prevăzut niciun ban pentru o astfel de activitate.

„Noi am trimis mai multe adrese către Minister, dar nu am primit niciun răspuns. Cu alte ocazii, în videoconferința ministrul a precizat că în bugetul pe anul acesta nu au fost alocați bani pentru simulări. Au spus să ne descurcăm pe plan local”, a spus Gabriela Banu, inspector școlar general adjunct al IȘJ Neamț.

Anul acesta se vor cheltui sume importante de bani cu simularea pentru BAC deoarece vor participa, pentru prima oară, și elevii claselor a XI-a, ceea ce presupune implicarea mai multor cadre didactice. În Neamț, aproximativ 10.000 de elevi sunt așteptați la simularea pentru BAC. Simularea probelor scrise ale examenului de BAC, pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2013-2014:

Limba şi literatura română – 3 martie; Limba şi literatura maternă – 4 martie

Proba obligatorie a profilului – 5 martie. Numai elevii de clasa a XII-a vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării în 7 martie. Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor se va face în 14 martie. (M.T.)

Articolul precedentImpresiile pacienților SJ Neamţ: sărăcie și dezordine
Articolul următor„Copilăria din amintiri” la „Kirileanu”

1 COMENTARIU

  1. O alta prostie: simularea examenelor nationale! Ca să vedem nevelul elevilor! Păi elevii ăștia n-au note și medii în cataloage? Au picat acum din Lună? N-au o situație școlară după 7 ani și un semestru sau după 11 ani și un semestru? Și mai este o chestie: stimate minister, ai bani pentru simulare? Nu! Nu ai, nu organiza nimic. Păi cei din minister știu câte consumabile se cer la un examen? Știu câte ore se petrec la corectatul tezelor? Știu cei din minister că cei mai mulți corectori vin din timpul lor liber, pe banii lor etc etc. Habar n-au! Când o să ai aveți bani prevăzuți în buget, atunci să organizați câte simulări vreți. Părerea mea…Așa, o pierdere de vreme…

Comentariile sunt închise.