0:00

Premii naționale pentru elevii din Iași, Neamț, Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Educaţiei a premiat cele mai bune activități derulate în perioada 18-22 aprilie, în cadrul săptămânii “Şcoala altfel”. Desemnarea câştigătorilor fiecărei secţiuni s-a făcut ţinându-se cont de voturile exprimate on-line pe o platformă creată de Ministerul Educaţiei şi de votul comisiei ministerului.

Iași. Activitatea „Universul Pădurii, mozaic de cunoaștere”, desfășurat de Liceul Teoretic ”Al. I Cuza” din Iași, a fost desemnată cea mai bună la Domeniul educație ecologică și protecția mediului. Potrivit coordonatorilor proiectului, în cadrul activității ”Universul Pădurii, mozaic de cunoaștere” elevii au elaborat eseuri privitoare la rolul și beneficiiile pădurii în viața omului și au schimbat opinii privitoare la produsele și beneficiile lemnului și a pădurii în general. Elevii au avut astfel posibilitatea să-și demonstreze abilitățile literare. Proiectul a permis deschiderea de oportunități pentru elevi de a corela conținuturi științifice, de la lecțiile de limba română, geografie, biologie, educație fizică, plastică, tehnologică etc., cu experiențe personale în spații extrașcolare în aer liber, în mijlocul naturii, în scopul învățării prin descoperire. Abilitățile informatice ale elevilor s-au concretizat în filmulețul activităților și în mediatizarea online a proiectului.

Neamț. Școala Gimnazială ”Elena Cuza” din Piatra-Neamț și Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” din Pângărați au câștigat locul I la Domeniul cultural. Proiectul cu care au impresionat la această etapă a competiției se numește ”Evul Mediu Recompus – ediția a II-a”, care a fost prezentat în perioada 18-22 aprilie. Din descrierea proiectului aflăm că „în cadrul activității Evul Mediu Recompus – editia a II-a, asemeni copiștilor medievali, menestrelilor și comedianților, îndrumați de profesorii coordonatori și de muzeograful Lucian Uță, elevii au derulat pe parcursul întregii săptămâni „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” activități prin care au reprodus un EV MEDIU plin de farmec și culoare. În parteneriat cu Teatrul Tineretului, Complexul Muzeal Județean Neamț, ISJ Neamț, elevii școlilor participante au realizat activități cu un amplu caracter interdisciplinar, precum: ateliere de lucru în școlile participante, prezentări de proiecte și dezbateri despre aspecte ale vieții în Evul mediu; o expoziție cu peste 100 de lucrări plastice (reproduceri după manuscrise medievale și blazoane creații proprii) în cadrul Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra-Neamț; două spectacole cu teme medievale (dans, cântece medievale și trei piese de teatru medieval atât în limba română cât și în limba engleză)”

Suceava. În acest județ, nu mai puțin de 3 școli au obținut cel mai mare premiu pe care-l putea oferi această întrecere.

“Cuza Open” (turneu judeţean de tenis), demarat de Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, a fost desemnat cea mai bună activitate sportivă din ţară. Potrivit organizatorilor, scopul proiectului a fost acela de a dezvolta motivaţia pentru practicarea tenisului de câmp şi promovarea unui mod de viaţă sănătos în rândul elevilor, prin valorificarea potenţialului individual şi a educaţiei pentru sănătate. Competiţia propriu-zisă s-a desfăşurat în sala de sport a Complexului Sportiv Unirea şi sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava.

„Food Revolution Day”, de la Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni, a fost desemnată cea mai bună activitate a domeniului Educaţie pentru sănătate. Activitatea a avut scopul de a evidenţia importanţa unei alimentaţii sănătoase. Proiectul a cuprins patru etape: prezentarea „Revoluţia în alimentaţie şi sănătate”, urmată de vizionarea filmului „Jamie Oliver’s TED Prize wish: Teach every child about food” şi de o sesiune Q&A (întrebări şi răspunsuri), un atelier în care o parte din elevii prezenţi au preparat diverse specialităţi pentru micul dejun, din alimente sănătoase şi mult aşteptatul moment al degustării, la care au fost invitaţi toţi elevii şi profesorii prezenţi.

Proiectul „e-Şcoala altfel”, aparţinând Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, a fost cea desemnată cea mai bună activitate din domeniul Tehnic, din săptămâna „Şcoala altfel”. Elevii de gimnaziu şi cei de liceu de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni au încărcat pe platforma Moodle România prezentări, planşe, afişe şi documente Word, în vederea participării la concursurile offline propuse în cadrul celor cinci secţiuni: educaţie pentru sănătate, educaţie ecologică, educaţie culturală, educaţie tehnico-ştiinţifică şi educaţie rutieră. Lucrările au fost realizate în echipă sau individual sub îndrumarea profesorilor coordonatori pe secţiuni. (M.T.)

Articolul precedentÎncepe BACALAUREATUL! Luni, proba la limba română!
Articolul următorPiatra Neamț, punct de interes pentru arhitecți din Ucraina și Republica Moldova
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.