0:00

Astăzi, 11 noiembrie, au fost semnate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, 23 de contracte de finanţare pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 5 – Valul renovării, din care două sunt ale unor comune din Neamţ. Valoarea contractelor semnate la nivel naţional este de peste 104 milioane de lei, iar 10% din aceşti bani vor ajunge în Neamţ.

PNRR în Neamţ: La Timişeşti, reabilitarea a patru blocuri; la Oniceni, compartiment de evidenţa populaţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUnul din cele două proiecte a fost realizat pentru comuna Timişeşti, cu o valoare de 8.225.780,85 lei, pentru reabilitarea a 4 blocuri. „În cadrul acestui proiect se vor efectua lucrări de creştere a eficienței energetice și consolidare seismică pentru 4 blocuri situate în satul de centru, Timişeşti. Printre lucrările care se vor efectua se numără asigurarea structurii de rezistență  prin consolidarea fundațiilor, a subsolului, consolidarea pereților exteriori și interiori, reabilitarea acoperișului și reabilitarea energetică a clădirilor pentru a se realiza o reducere a consumului de energie de 30%, respectiv de 60% a emisiilor de CO2”, a precizat primarul Vasile Mărculeţ (PNL).

PNRR în Neamţ: La Timişeşti, reabilitarea a patru blocuri; la Oniceni, compartiment de evidenţa populaţiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn Oniceni, 2.312.743,53 lei vor fi folosite pentru transformarea vechiului sediu al primăriei într-un Compartiment pentru Evidenţa Populaţiei. „Până acum oamenii mergeau la Primăria Roman pentru buletine, vreau să le aduc acest serviciu la ei acasă, să nu mai fie nevoiţi să cheltuiască bani pe drumuri. Avem un protocol şi cu Bozieni şi Valea Ursului, astfel încât cetăţenii din aceste două comune să poată veni la noi, la acest compartiment pentru a-şi face buletinele. Estimez că undeva, în toamna anului viitor, vom finaliza lucrările de reabilitare şi cei trei angajaţi care vor deservi acest compartiment, pentru care avem şi aprobare de la prefectură, vor putea să-şi înceapă activitatea”, a declarat primarul Ioan Bogdan Duminică (PSD).

Clădirea, cu o suprafaţă de aproximativ 400 mp nu mai este folosită din 2019, când a fost dat în folosinţă noul sediu al primăriei. Lucrările de reabilitare-consolidare vor consta în schimbarea acoperişului, izolare termică, recompartimentarea încăperilor, pompe de căldură, tâmplărie PVC, trotuare şi trepte la intrare. Noul compartiment va deservi peste 9.000 de oameni, nu numai din cele 11 sate ale comunei, ci şi din două comune învecinate. (Angela Croitoru)

Articolul precedentBăiat întreprinzător: a furat acumulatoare de 3.800 de lei
Articolul următorNinsoare pe Ceahlău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.