0:00

Vijeliile ce au măturat județul Neamț în după amiaza de 6 august au făcut numeroase pagube. Mai mulți copaci au fost rupți și au căzut peste firele electrice, iar vântul a smuls acoperișuri. O persoană a avut nevoie de ajutor medical după ce a fost lovită de un acoperiș luat de vânt, la Roman. Vijelia a luat ca pe o jucărie o bucată de acoperiș de circa 30 mp., iar elementele de construcție au căzut pe două autoturisme parcate și au rănit un bărbat de 62 de ani. Conștient, dar policontuzionat, acesta a fost preluat de Ambulanță, fiind transportat la Centrul Primiri Urgențe din carul Spitalului Roman.

FOTO&VIDEO Pagube numeroase după furtuna de ieri, din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAu fost afectate localitățile Roman, Dămuc-Trei Fântâni, Oniceni – Oniceni, Pietrosu, Icușești-Bălușești, Rocna, Ion Crengă-Izvoru, Recea, Ion Creangă, Valea Ursului-Chilii, Valea Ursului, Țibucani-Țibucani de jos, Bozieni-Iucsa, Crăiesti, Băneasa, Stănița-Ghidion, Todireni, Ruginoasa,  Pângărați-Straja, Stejaru și Tarcău. Pompierii militari ajutați de SVSU au intervenit pentru degajarea unor arbori căzuți pe cabluri electrice la Bozieni, Roman, Oniceni și Icușești, acoperișuri luate de vânt la Roman, Valea Ursului și Icușești, sau evacuarea apei din curți inundate în Roman, Țibucani și Ion Creangă.

FOTO&VIDEO Pagube numeroase după furtuna de ieri, din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În data de 07.08.2023 la ora 06:00 – parțial 4 linii de medie tensiune, 58 puncte de transformare, fiind nealimentată cu energie electrică, 48 localități: Ghidion, Băneasa, Pietrosu, Rocna, Ruginoasa, Valea Ursului, Crăiesti, Ion Creangă, Izvoru, Straja, Stejaru, Tarcău (lista cu cele 48 de localități rămase fară energie electrică este în curs de actualizare la Delgaz Grid) –  6.808 consumatori afectați”, anunță ISU Neamț.

FOTO&VIDEO Pagube numeroase după furtuna de ieri, din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Au fost precipitații importante din punct de vedere cantitativ, iar conform raportului operativ de la ISU Neamț cel mai tare a plouat la Secuieni unde specialiștii au măsurat 46,6 l/mp, la Bicaz Chei s-au înregistrat 37,5 l/mp, iar la Valea Ursului și Păstrăveni au fost 15,8 respectiv 15,4 l/mp. (G.S.; FOTO&VIDEO: ISU Neamț)

Articolul precedentSfânta Teodora de la Sihla – protectoarea vânătorenilor
Articolul următorApel pentru găsirea unei adolescente de 17 ani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.