0:00

La ședința de la finele lunii trecute, consilierii locali din Piatra Neamț au redus bugetul Zilelor Liceului cu Program Sportiv din Piatra Neamț, de la 10.000 de lei, cât solicitase unitatea de învățământ, la numai 2.000 de lei! De menționat este că aceiași consilieri pietreni au alocat 10.000 de lei zilelor Colegiului Național ”Petru Rareș” la intervenția prof. Gheorghe Dumitreasa. Dacă tot n-au mai finanțat Festivalul de Minihandbal, care întregea manifestările dedicate Zilelor Orașului și care era un festival unic în țară, nimeni nu a înțeles pornirea de reducere a banilor alocați unei unități de învățământ ale cărei performanțe la nivel național fuseseră apreciate la încheierea sezonului 2013-2014.

Vă reamintim gestul consilierilor pietreni, care, într-o ședință festivă, i-au primit cu aplauze și o cupă de șampanie pe handbaliștii juniori I, antrenați de profesorii Rita și Stelian Bursuc, vicecampioni naționali și câștigători ai medaliilor de aur ai Olimpiadei Sportului Școlar, chiar de Zilele Municipiului Piatra Neamț, din acest an. Este de neînțeles gestul consilierilor locali, ce nu au oferit explicații pentru diferența de bani dată celor două unități școlare de prestigiu din Piatra Neamț, cu rezultate notabile atât la Olimpiadele de științe exacte, cum este ”Petru Rareș” (care a primit 10.000 de lei), sau în plan sportiv, cum este LPS Piatra Neamț (care a primit numai 2.000 de lei).

Manifestările LPS Piatra Neamț au inclus în acest an și ”Memorialul Ovidiu Țoc” la handbal, în care au evoluat toți sportivii înscriși la LPS și care se va încheia sâmbătă cu partida oficială din Divizia A, dintre LPS Piatra Neamț și CSU Târgoviște. Măcar în memoria profesorului Ovidiu Țoc, care a reușit performanța să dea lumii cel mai bun portar, în persoana Luminiței Huțupan, trebuia păstrat un echilibru între două unități de învățământ cu care consilierii locali pietreni se mândresc ori de câte ori au ocazia. Dacă mai amintim că sala de sport a LPS Piatra Neamț (comparativ cu cea a CN ”Petru Rareș”, pentru care s-au găsit soluții de consolidare) zace în ruină, neterminată de câțiva ani și niciun consilier nu are nicio idee în privința continuării investiției, dar elevilor LPS li se percep taxe de utilizare a Sălii Polivalente, ”discriminarea” la care au fost supuse unitățile de învățământ, prin finanțarea de la bugetul local, iese și mai mult în evidență.

M. STOIAN

Articolul precedentAmbulanța donată în 2008 Spitalului Roman, în sfârșit utilizată
Articolul următorJoacă Cetatea vineri?