0:00

Pediatrii constată o creştere a numărului de cazuri de varicelă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Deși nu se poate vorbi de o epidemie, numărul cazurilor de varicelă, (vărsat de vânt, așa cum este cunoscută boala în termeni populari) este în continuă creștere, față de aceeași perioadă a anului trecut. În secția Pediatrie a Spitalulului Județean de Urgență Piatra Neamț apar zeci și zeci de cazuri noi de varicelă, în special la copii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani.

„Deși diagnosticul exact se stabilește la secția Contagioase, majoritatea cazurilor care ajung la noi ca suspiciuni de varicelă se confirmă ca atare”, spune dr. Suzana Constantinescu, șefa secției Pediatrie a SJU Piatra Neamț.

În unele situați, mai spune dr. Constantinescu, sunt cazuri oarecum la limită, și nu ne este foarte ușor să ne dăm seama dacă este vorba de varicelă sau nu. Asta se întâmplă, totuși, destul de rar.

Dacă numărul cazurilor de vărsat de vânt a crescut simțitor, s-a diminuat, în schimb, numărul cazurilor de viroze respiratorii și digestive, care aglomerau Pedatria.

„Totuși, mai vin și acum copii în stare destul de gravă, în special sugari, cu viroze respiratorii și digestive. Noi primim tot felul de cazuri, patologia copilului constituind, în general, urgență”, mai punctează dr. Constantinescu.

Indiferent că vin cu bilet de trimitere de la medicul de familie, sau direct de acasă, din proprie inițiativă, toate cazurile sunt tratate ca fiind prioritare. „Nu putem întoarce de la ușă un copil care are febră sau vărsături, pe motiv că nu are bilet de trimitere de la medicul de familie. Partea cu biletele de trimitere nu funcționează la noi, ca departament de urgență, ci doar în policlinică. Nu poți să emiți pretenția să se prezinte cu bilet de trimitere. Totuși, aș ruga pe această cale părinții ca în momentul în care se prezintă la noi să aibă asupra lor măcar un act de naștere al copilului, pentru că în majoritatea cazurilor părinții se impacientează și uită ce trebuie să aibă asupra lor. Oricum, aceste situații se rezolvă, nu constituie o problemă majoră”, conchide șefa secției Pediatrie a SJU Piarta Neamț. (A. SÎRBU)

Articolul precedentTrei secții din Spitalul Roman sunt relocate
Articolul următorIntoxicaţie cu azotat de amoniu