0:00

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Urecheni Fundătura, a ajuns la spital după ce a înghițit trei linguri de azotat de amoniu. Inițial, el a fost preluat de o ambulanță și transportat la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Orășenesc din Târgu Neamț, fiind, ulterior, transferat la UPU Piatra Neamț. După ce i s-au făcut spălături gastrice pentru înlăturarea toxinelor din organism, bărbatul a fost internat în secția medicală a SJU Piatra Neamț.

Tot la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a ajuns și o bătrână de 71 de ani, din comuna Bodești. Femeia, care suferă de tulburări depresive, a spus că ar fi înghițit 20 de comprimate de Rivotril, medicament folosit în tratarea epilepsiei. În momentul în care a ajuns pe mâna medicilor, femeia era conștientă, ceea ce pune sub semnul întrebării cantitatea de medicamente pe care spune că ar fi înghițit-o. Oricum, după ce i-a fost eliminată toxina din sânge, bătrâna a fost lăsată să plece acasă, întrucât starea ei de sănătate nu a necesitat internarea.

Într-o stare ceva mai gravă este un bătrân, în vârstă de 84 de ani, din Ruseni. El a ajuns sâmbătă la UPU Piatra Neamț, după ce a căzut de la o înălțime de aproximativ doi metri. Dată fiind vârsta destul de înaintată, în urma contactului cu solul bărbatul s-a ales cu răni serioase, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut cu plagă contuză frontală și traumatism toracic cu fractură costală, fiind internat la Neurochirurgie, sub atentă supraveghere medicală. (A.S.)

Articolul precedentPediatrii constată o creştere a numărului de cazuri de varicelă
Articolul următorConcursul de poezie “Grigore Vieru”