0:00

Trei secții din Spitalul Roman sunt relocate, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Secțiile Psihiatrie, Dermatologie și Boli Infecțioase se vor muta din actualele spații și, în plus, se va amenaja un compartiment pentru îngrijiri paliative. Toate aceste schimbări sunt determinate de starea clădirii în care funcționează acum secția de Psihiatrie și care necesită lucrări importante de consolidare. Clădirea, situată lânga Sala Polivalentă, a fost reabilitată termic și are acoperiș nou, însă în interior nu s-au făcut modernizări. Pentru ca activitatea să se desfășoare în bune condiții, secția Psihiatrie se va muta la Spitalul Vechi, în clădirea în care acum există Dermatologia și Secția de Boli Infecțioase.

“Am început curățenia la etajul II de la Pediatrie (n.r. – din curtea Spitalului Vechi), pentru a putea muta aici Secția Infecțioase. Am reușit să identificăm și spațiu pentru amenajarea de noi grupuri sanitare absolut necesare acestei secții. Secția de Dermatologie va fi mutată la etajul IV din Spitalul Nou. După ce vom muta Infecțioasele și Dermatologia, clădirea în care au funcționat din curtea Spitalului Vechi va fi igienizată și aici va funcționa secția de Psihiatrie”, a declarat doctor Cătălina Pălăncianu, managerul Spitalului Roman.

Schimbările nu se rezumă la atât. Clădirea de lângă Sala Polivalentă în care funcționează acum Psihiatria va fi modernizată și aici autoritățile locale intenționează să înființeze o secție de îngrijiri paliative. „Nevoia, în zona noastră, pentru o astfel de secție este foarte mare. Și 20 de paturi mi se pare puțin, dar poate reușim 30 de paturi să înființăm. Locația este foarte bună, doar că respectiva clădire trebuie modernizată”, a mai spus conducerea unității.

Ideea înființării unui centru în care să fie îngrijiți bolnavii cronici este una mai veche. În campania electorală din 2012, primarul Laurențiu Leoreanu și președintele Culiță Tărâță au propus un astfel de proiect, care ar fi trebuit să se nască în clădirea mare a Spitalului Vechi, deținută de Arhiepiscopia Romanului, dar pentru care costurile de renovare depășesc 5 milioane de euro. La finele anului trecut, o delegaţie condusă de Alteţa Sa prinţul Michael de Laufenburg a venit la Roman pentru a vizita clădirea și a analiza oportunitatea înființării acestui așezământ medical. (C. MATEI)

Articolul precedentSCRISOARE DESCHISĂ A MIŞCĂRII AGRICULTORILOR DIN ROMÂNIA
Articolul următorPediatrii constată o creştere a numărului de cazuri de varicelă