Patru dintre scriitorii din Neamţ vor fi prezenţi în această săptămână la Târgul internaţional de carte „Gaudeamus” de la Bucureşti. Târgul Internaţional „Carte de învăţătură”, ediţia a 19-a, se va desfăşura în perioada 21 – 25 noiembrie 2012 în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti. Invitat de onoare al acestei ediţii a târgului este Republica Moldova. Fostul invitat de onoare din 2011, Italia, revine la GAUDEAMUS 2012 ca partener privilegiat. Vor fi prezente la târg, în cadrul evenimentelor organizate la standul Italiei, nume de rezonanţă ale literaturii italiene actuale, jurnalişti, dar şi editori şi agenţi literari.

Din judeţul nostru vor fi prezenţi la această ediţie a târgului cu lansări de carte  scriitorii Adrian Alui Gheorghe, Vasile Baghiu (în calitate de prezentator), Adrian G. Romilă şi Constantin Munteanu. Adrian Alui Gheorghe îşi va lansa cartea sa de eseuri „Contribuţii la estetica umbrei”, Editura Tracus Arte, în cea de a doua zi a târgului, joi, la ora 12. Vineri, la ora 17, Constantin Munteanu îşi va lansa cele patru romane din ciclul „Cristina”. În aceeaşi zi, la ora 18, la standul Editurii Brumar din Timişoara va fi prezent Adrian G. Romilă, care îşi va lansa romanul „În drum spre sud”, cartea fiiind prezentată de criticii literari Daniel Cristea-Enache şi Ioan Stanomir. În cea de a patra zi a târgului, va fi lansată ediţia a doua a cărţii „Prizonier în URSS”, semnată de Vasile Gh. Baghiu (tatăl scriitorului Vasile Baghiu). Vor fi prezenţi la lansare scriitorii Ana Blandiana şi Romulus Rusan.

Noutatea acestei editii a Târgului Internaţional GAUDEAMUS constă în crearea unei secţiuni dedicate agenţilor literari care activează pe piaţa internaţională de carte: o oportunitate pentru autorii, editorii dar şi traducătorii şi agenţii literari din România de a se întâlni faţă în faţă, la Bucureşti, cu reprezentanţi ai unor importante agenţii literare străine. Pe întreaga durată a târgului va funcţiona Centrul Internaţional de Agenţii Literare, un spaţiu special amenajat în care vor fi programate întâlnirile profesionale.

Articolul precedentMihai Niculiţă: “Pomul din curte”
Articolul următorRecital de lied la Liceul „Brauner”