Miercuri, 21 noiembrie 2012, ora 18, va avea loc la Liceul de Arte Victor Brauner Piatra-Neamţ, un recital de lied susținut de tenorul Tiberius Simu. Acesta va fi acompaniat la pian de către Silvia Sbârciu. Vor fi interpretate lieduri din creaţia compozitorilor: Wolfgang Amadeus Mozart, Jules Massenet, Gabriel Fauré. Manifestarea va fi reluată joi, 22 noiembrie 2012, ora 17.30 la Biblioteca Municipală Radu Rosetti din Onești.

Tiberius Simu, născut în Cluj-Napoca, este absolvent al Liceului de Muzică Sigismund Toduță, unde a urmat cursuri de vioară, pian și canto, devenind mai apoi absolvent al Academiei de Muzica Gheorghe Dima din același oraș, specializându-se în Artele Spectacolului – Regie de teatru muzical. În anul 2005, obține o bursă de doi ani la Accademia del Teatro alla Scala di Milano, șansă ce i-a oferit posibilitatea de a-și perfecționa studiile sub îndrumarea unor artiști de marcă ai scenei lirice mondiale.

Silvia Sbârciu, asistent universitar la Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, este absolventă promoţia 2002 a instituţiei clujene de învăţământ superior muzical, Facultatea de Interpretare Artistică, secţia pian, clasa prof. univ. dr. Ninuca Oşanu Pop. A urmat cursurile de studii aprofundate la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst-Mannheim, Germania, şi a participat la cursuri de măiestrie cu profesori renumiţi precum şi la cursuri de măiestrie pentru lied francez.

Articolul precedentPatru scriitori din Neamţ la „Gaudeamus”
Articolul următorAurel Dumitraşcu: „La despărţire, Nichita a amintit de moartea unuia dintre noi, dar nu a precizat a cui”