viorel stan 02Cele trei cadre didactice din Neamț sancționate cu desfacerea contractului de muncă din Neamț sunt Ciubotariu Gabriela, profesor Școala Gimnazială Arhimandrit ”Chiriac Nicolau” Vânători-Neamț, Grigoraș Cornelia, educatoare la Școala Brusturi, Marius Adrian Bostoacă, profesor de sport la Școala ”Gheorghe Săvinescu”, Crăcăoani

Profesori cărora le-au fost diminuate veniturile salariale cu 15%, pe o perioadă de 6 luni: Alistar Marinela,învățătoare la Școala Gimnazială Arhimandrit ”Chiriac Nicolau” Vânători-Neamț; Ario Anca,învătător Liceul tehnologic Petricani; Todirel Mariana, învătătoare Liceul tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig; Barna Silviu, Școala de arte și meserii Vânători- Neamț.

Profesori cărora le-au fost diminuate veniturile salariale cu 15%, pe o perioadă de 4 luni: Lazăr Stelian, Școala Gimnazială Arhimandrit ”Chiriac Nicolau” Vânători-Neamț ; Durac Ovidiu, Școala Păstrăveni; Cucoș Gheorghe, profesor Școala generală Târpești- Petricani, Condrea Andrei, Liceul tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig; Ababei Ionela, Școala Gimnazială Urecheni; Țîrdea Ana-Maria, Grădinița cu program prelungit Târgu-Neamț; Frențescu Andrei, profesor Școala Gimnazială ”Nicolae Grigorescu”- Agapia; Boroianu Angela, Muraru Elena, Amariei Nicoleta, Școala Gimanzială Arhimandrit ”Chiriac Nicolau, Vânători- Neamț; Chirilă Camelia, Liceul tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig, Dumitriu Elena, Pralea Manuela, Colegiul Tehnic ”Ion Creaangă Târgu Neamț; Galan Emilia, profesor Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” Târgu- Neamț.

Profesori cărora le-au fost diminuate veniturile salariale cu 15%, pe o perioadă de 2 luni: Arsenescu Niculina, Liceul tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig, Pasat Petronica, învățătoare la Școala Gimnazială Bălțătești.

Numele ne-au fost comunicate de dl. inspector Mircea Corlățeanu, membru al comisiei de analiză a fraudelor.

Articolul precedentCopil de doi ani ars cu dulceață
Articolul următorACTUALIZARE Protest la procesul tinerilor acuzaţi de viol! Procesul, suspendat a doua oară!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

24 COMENTARII

  1. Da… Fara dovezi evidente, Comisia de ancheta care a luat astfel de decizii va mai discuta despre asta. Poate onorabilii membri ai Comisiei stiu ca jumatate dintre cei din lista de mai sus sunt UNICI INTRETINATORI DE FAMILIE, unii singuri cu unul sau doi copii porescolari… Cate familii au distrus, sunt sigur ca nu au idee. De acum urmeaza ancheta pentru Cartianu si Stefan cel Mare? (intrebarea e retorica, desigur ca nu…) Cei care traiau doar din salariul din invatamant au fost dati afara… Care e temeiul legal????

    • Așa este, eu sunt una dintre cei destituiți, am doi copii studenți și sunt singura întreținătoare de familie, o victimă ușoară, dar de ce d-l prof. (…)care întradevăr a luat bani de la copii și nu puțini, de șe-a cumpărat adidași de firmă nici măcar nu a fost chemat la raport, sau hoțul neprins e negustor cinstit, vina mea că nu am țipat la elevii agitați, doar i-am atenționat nonverbal. Să se vizioneze și casetele de pe holuri unde se făceau negocierile.VOII MERGE PÂNĂ-N PÂNZELE ALBE SĂ FIE DREPTATE PENTRU TOȚI NU DOAR PENTRU UNII Și mă întreb… colegul meu care a supravegheat cu mine nu are nicio vină.??????????????

      • Mda, mă gândeam și eu că discursul de mai sus este o combinație mortală: fraudă este (dar o făceau și alții… HM!) + revoltă (contra a ce?!? frauda e fraudă și nu interesează pe nimeni motivele subiective/de familie pentru care cineva ar trebui să nu fie pedepsit, când greșelile de acest gen, clar, trebuie pedepsite!) + agramatism (nu voii tale îi este dat a voi tot ce și-a cumpărat hoțul neprins :), respectiv adidașii frumoși despre care veni vorba :)… Și-acum, dacă tot știm că are omul cu ce se încălța vreo jumătate de an și i-a crescut simțitor nivelul de trai, mă gândesc că s-a meritat să fie complice la fraudă cu elevi de-au lenevit toată școala…. Oh, chiar este de invidiat (?)… HM!!!! Și-a încălecat pe-o ș(e)a și ne-a spus povestea sa… De la gramatica și până la pragmatica textului totul este TRIST !!! Foarte tristă poveste… Cei care cred că învățământul este doar o pâine care nu are nimic cu gramatica sau cu demnitatea sau cu morala… SĂ PLECE PE DRUMUL LOR! E loc sub soare pentru fiecare! Nu trebuie să fim toți… profesori. Mai sunt și alte meserii.

      • Wow, o gramada de grammar nazi pe aici, dar nu stiu daca v-ati gandit ca poate sunt simple greseli de tehnoredactare si nu din ignoranta. Si mie mi se intampla sa apas aiurea pe unele taste vecine cu cea pe care trebuia sa apas. Pe telefon nu mai zic, apas o data, apar litere duble. Adevarat este ca verific de 2 ori inainte sa apas send, dar poate uneori, din graba, omit cateva type o’s, asta nu inseamna ca sunt analfabeta. Haideti sa nu mai aruncam cu pietre si sa nu ne credem Mr. / Mrs. Perfect.

      • Wow, o gramada de grammar nazi pe aici, dar nu stiu daca v-ati gandit ca poate sunt simple greseli de tehnoredactare si nu din ignoranta. Si mie mi se intampla sa apas aiurea pe unele taste vecine cu cea pe care trebuia sa apas. Pe telefon nu mai zic, apas o data, apar litere duble. Adevarat este ca verific de 2 ori inainte sa apas send, dar poate uneori, din graba, omit cateva type o’s, asta nu inseamna ca sunt analfabeta. Haideti sa nu mai aruncam cu pietre si sa nu ne credem Mr. / Mrs. Perfect.

      • Eu totusi sper ca nu aceasta este decizia finala si daca tot se fac sanctiuni, sa fie pentru toti la fel. Ce fel de crima este asta? Unde scrie ca desfacerea contractului de munca este una dintre masurile care trebuie aplicate? Vad ca nu se tine cont de oameni, nu se tine cont de grade, punctaj, cursuri, concursuri, vechime, nimic. Asta ma face sa decid sa nu ma mai intereseze asa de tare dezvoltarea mea profesionala in cadrul sistemului de invatamant si sa ma axez pe dezvoltarea personala, sa ma calific mai degraba intr-un alt domeniu.

    • Care sindicat? De când Sindicatul învățământului apără frauda la examene? Apelați la sindicatul infractorilor! Poate al are atribuții în domeniul în care aveți nevoie de ajutor acum… Ce drept v-a fost încălcat? Dreptul de a nu vă respecta atribuțiile de serviciu? Aveați acest drept? Toate-s înțelese greșit: copiatul = ajutor pentru elev (FALS!), sindicatul = unul de latră să ne apere când greșim (FALS!, el ne apără drepturile legale!)

  2. Exact asta ma întrebam şi eu… Cum se poate ca unul dintre supraveghetori să fie destituit, iar colegul lui de clasă, care practic a făcut aceeaşi treaba, nu… E clar că trebuiau să cada capete, dar de ce unii şi nu alţii??? Ati gâcazut dvs pentru ca nu aveati un nume sonor sau pe cineva puternic in spate… Cat despre preşedintii celor doua centre care au fost sanctionati , nu mi se pare corect. Daca la celalalt liceu au fost verificate camerele prin sondaj, e firesc sa fie mai putini eliminati… Daca le verificau pe toate… preşedintele nu îşi mai primea indemnizaţia, ba aducea si de acasa… 🙂 Sunt de acord cu dvs si cred ca trebuie sa căutati dreptatea, pentru ca nu este in măsura o Comisie sa stabilească destinul unor oameni, exact la fel ca si cu elevii eliminati pe care Ministerul ii declarase promovati… Ce e asta? Azi promovat, maine nu? Ne dam cu stângul în dreptul. Oricum, nu Comisia are dreptul sa ia astfel de hotărâre. Cât despre jurista ISJ… sa mai studieze… Nu are calificarea/ nici bunul simt sa ridice ochii în fata profesorilor si nu are, niciodata, răspunsuri pe loc… Doamna de la Sindicat pe cine apăra? De unde primeşte cotizaţie? De ce nu a sprijinit pe supraveghetorii hărţuiti de Comisia de ancheta? Sa fiti puternica!!!

  3. Vom da in judecata si ne va plati (…) salariile si daunele morale (are de unde….. din spagile luate de aprope 4 ani)….. De data asta chiar da de dracul!!!

  4. Comisii si comitete, se vede ca sunteti un om cu mult bun-simt si educat! Din pacate, sunteti o raritate! Majoritatea colegilor dvs. nu reactioneaza. Sunt umiliti de un sistem corupt, sunt infricosati de repercursiuni, au poate prea mult orgoliu pentru a recunoaste ceva…. sau au puterea de a se bucura de raul altuia. E o mentalitate romaneasca! Sindicatul nu a aparat pe nimeni (face parte din acelasi sistem), jurista si-a aparat propria neputinta , incompetenta si locul caldut, iar din acest moment, sistemul, “curatit” si improspatat, va continua drumul glorios care va distruge tot mai multi oameni!

  5. Este regretabil ca s-a ajuns aici. Dragi dascali din judetul Neamt este inadmisibil ca reprezentantul sindicatului sa fie de partea patronatului.

    • Eu sunt foarte curios de ce va face sindicatul… Am muuuuuulti ani de invatamant in spate, dar nu am simtit niciodata ca acest forum face ceva pentru noi! Sa vedem acum, dar sa nu fie prea tarziu!

  6. Toate sunt vicitate, toti prea slabi sa spunem ce gandim. Nu e normal!!! Pentru ca oamenii sufera (culmea) din cauza … oamenilor!!!! Traim sa ne facem rau unii altora?! Traim sa ii vedem ingenunchiati pe cei din jur??? De ce? Ne simtim noi mai bine daca sufera altii??? Cei care sunt dati afara (teoretic, ca practic nu se poate realiza) mai pot fi oameni? Cei care i-au dat afara sunt oameni?! A fi om e lucru mare, a trai e intamplare! Traim uitand sa fim oameni!

  7. Aceeeasi tactica au folosit si la eliminarea elevilor, vai de capul lor inspectori scolari si alte capete luminate din acest inspectorat, care este politizat incepand cu oamenii de serviciu si pana sus, pentru a ramane in functiile care sunt fac pact si cu diavolul. Apropo de sindicate, cine credeti ca sunt liderii, tot oamenii lor. Asa ca…..Doamne ajuta.

  8. Pentru inceput vreau sa va spun ca nu ma bucura de niciun fel sanctiunile date profesorilor enumerati mai sus, dar totusi nu pot sa nu spun cateva vorbe Si eu fac parte din sistem de aproape 20 de ani dar nu am participat niciodata la examenul de bacalaureat, la inceput ca nu am fost chemata, mai tarziu ca nu am vrut eu sa merg auzind diverse povesti. Nu am vrut sa merg pentru ca nu as fi putut sub nicio forma sa las elevii sa copieze atata timp cat in cei patru ani de liceu eu ii invat ca nu e in regula sa fure si le dau note mici atunci cand o fac. Iar daca mergeam si ii supravegheam strict, oare nu erau ei discriminati comparativ cu alti colegi de-ai lor? Dar nu este corect, sub nicio forma, pentru noi, ca profesori care muncim patru ani la clasa, sa auzim de la elevii nostri ca nu prea are sens sa inveti cand la bacalaureat se poate si fara. Nu este corect sa vad ca un elev foarte bun ia nota mica la o proba pentru ca persoana din spate a sacait-o tot timpul si nu a reusit sa se concentreze sub ochii ingaduitori ai supraveghetorilor. Si nu este corect ca elevi foarte buni sa fie eliminati cand unul din colegii lor, care abia trecea clasa, a luat o nota foarte mare la una din probe. Dragii mei colegi, ma gandesc cu groaza la ce vi s-a intamplat si da, nu e corect ca vi s-a intamplat doar voua dar ma doare sufletul cand ma gandesc la copiii eliminati. Pe cativa dintre ei ii cunosc, au fost elevii mei, si , cu siguranta nu meritau sa li se intample asta. Totusi poate noi, restul, invatam ceva de aici. Ca stim cu totii ca elevii fac doar ce li se permite.

    • Si cam ce ar trebui sa invatam? Faptul ca nicio fapta buna nu ramane nepedepsita? Ce crima au infaptuit profesorii sanctionati? De fapt, dupa cate vad, in Romania este mai ok sa violezi,sa furi miliarde, sa faci o crima si multe alte fapte de genul si scapi nepedepsit, dar sa te fereasca Dumnezeu sa ajuti pe careva la vreun examen, meriti omorat cu pietre. Vina este a sistemului si a societatii in general. Vad ca nu se incurajeaza corectitudinea si cand spun asta, ma gandesc la faptul elevii nu mai sunt interesati de a invata ceva iar profesorii isi scuipa plamanii incercad prin toate mijloacele sa isi faca materia cat mai captivanta pentru a-i face macar putin interesati. Cand vine vorba de vreun examen, multi elevi iau note mici deoarece nu le pasa si nu invata, si partea “nasoala” este ca cei vinovati in ochii lumii sunt profesorii, orice s-ar intampla, profesorul este scos vinovat. Pe de o parte, massmedia portretizeaza profesorii ca fiind niste betivi pedofili sarantoci care sunt platiti pentru a servi elevii. Toate legile se invart in jurul drepturilor elevilor, dar nu se mentioneaza ca pe langa drepturi, mai au si responsabilitati. Tot in massmedia se promoveaza si tot felul de personulitati care par sa ne arate ca viata este foarte usoara, daca vrei sa faci bani rapid si fara prea mult efort fa-te cantaret (mai ales de manele), sau fotbalist, sau Becali sau asistenta TV. Nu ai nevoie de scoala. Pe de alta parte, politicienii sugereaza ca nu este o asa mare nevoie de profesori in secolul aceasta deoarece exista google si wikipedia. In ce tara traim?

      • Chiar asa, in ce tara traim? In opinia dv. fapta buna inseamna sa lasi copii sa copieze si sa negociezi pe holuri pretul pentru care o faci (cum spunea doamna de mai sus), sau sa smulgi ciorna din mana unei eleve care refuza sa o dea si sa o dai unui elev care poate nu a muncit deloc pentru examen (ca altfel nu avea nevoie de ciorna)? Daca e asa sa stiti ca nu vorbim despre aceleasi lucruri.
        Si va rog sa nu va mai dati vina pe sistem, sistemul suntem noi, si din cauza unora avem toti de suferit. Daca niciun profesor supraveghetor nu ar mai fi “binevoitor” la examene copii ar vedea ca nu au incotro si ar pune mana pe carte. Cei care sunt interesati, ca nu e obligatoriu ca toti sa faca liceul si sa ia bacalaureatul. Normal e ca cei care invata sa urce pe o treapta mai sus decat cei care nu o fac. Un profesor ar trebui sa stimuleze valorile nu sa ii ajute pe cei care nu merita.

      • Ați greșit. Ați facilitat frauda. Restul… sunt povești subiective de viață. Ordinea nu se face cu emoții, cu îngăduință față de greșeală, ci cu aplicarea legii. Asta este. Ce-i așa greu de înțeles? Elena nu a făcut altceva decât să explice de ce îngăduința/ toleranța la fraudă nu este un bine pentru că: îi avantajează pe neiubitorii de școală, zdrobește autoritatea profesorului, dărâmă motivația elevilor (puțini, câți mai sunt) care învață. Așa-zisul bine pe care îl face profesorul care îngăduie copierea la examen este, de fapt, un foarte mare rău: face zadarnică munca (a elevilor și a profesorilor care muncesc) și întărește elevului slab și neiubitor de carte convingerea că el a procedat cel mai bine…, că, fără efort, iată, s-a descurcat… Evaluarea prin examen este tot o educație. Una care se face pe dos atunci când elevul copiază. Trebuie să se termine odată cu asta! Nedrept, poate, este că plătesc numai unii dintre toți cei care au greșit… Dar cum vi s-ar parea ca această delațiune generală să ducă la pedepsirea tuturor celor vinovați, până ce o să se vadă adevărata cotă a minciunii?!? Pedepsirea unora acum ar trebui să fie doar un exemplu… Din care ceilalți să înțeleagă, dacă nu au înțeles încă, faptul că întotdeauna copiatul = fraudă = mizerie = minciună. Gata! S-a terminat cu el! Asta dacă nu vreți să plătiți voi pentru loaze… sau, poate vreți?!?

  9. TREBUIE SA REDEVENIM…
    Sunt in sistemul de invatamant de peste 25 ani. Imi aduc aminte de bac-ul dat de mine, in clasa fiind 27 elevi si un singur cadru didactic supraveghetor. Dar nimeni nu se gandea atunci la copiat ! Copiatul este un flagel ce trebuie suprimat, daca vrem o societate corecta. Nu se poate ca un elev sa traga chiulul patru ani si, la bac, sa ia o nota mai mare decat altul care a muncit pe branci ! Colegii mei, cadre didactice, trebuie sa inteleaga corectitudinea de care trebuie sa dea dovada in asemenea calitate ( supraveghetori, membri comisie, corectori, propunatori subiecte, etc.), pentru ca sa inlaturam furtul, minciuna, falsitatea, mediocritatea, nonvalorile din mersul inainte al societatii noastre. Imi pare tare rau pentru ce li s-a intamplat unora dintre colegi, masurile trebuie sa fie aceleasi pentru toti cei care au gresit, insa noi trebuie sa …redevenim ! De la noi si prin noi putem schimba ceva ! Succes !

  10. TREBUIE SA REDEVENIM…
    Sunt in sistemul de invatamant de peste 25 ani. Imi aduc aminte de bac-ul dat de mine, in clasa fiind 27 elevi si un singur cadru didactic supraveghetor. Dar nimeni nu se gandea atunci la copiat ! Copiatul este un flagel ce trebuie suprimat, daca vrem o societate corecta. Nu se poate ca un elev sa traga chiulul patru ani si, la bac, sa ia o nota mai mare decat altul care a muncit pe branci ! Colegii mei, cadre didactice, trebuie sa inteleaga corectitudinea de care trebuie sa dea dovada in asemenea calitate ( supraveghetori, membri comisie, corectori, propunatori subiecte, etc.), pentru ca sa inlaturam furtul, minciuna, falsitatea, mediocritatea, nonvalorile din mersul inainte al societatii noastre. Imi pare tare rau pentru ce li s-a intamplat unora dintre colegi, masurile trebuie sa fie aceleasi pentru toti cei care au gresit, insa noi trebuie sa …redevenim ! De la noi si prin noi putem schimba ceva ! Succes !
    Apropos, sindicatul sprijina dreptatea, nu furtul !

Comentariile sunt închise.