0:00

ACTUALIZARE Protest la procesul tinerilor acuzaţi de viol! Procesul, suspendat a doua oară!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Procesul de la Judecătoria Vaslui în care 7 tineri sunt acuzaţi de violarea unei fete de 18 ani a fost suspendat, vineri, 14 august, pentru a doua oară, întrucât magistratul care a analizat cererea de recuzare a judecătorului este incompatibil, fiind căutat un alt magistrat. Şedinţa de judecată, suspendată pentru analizarea cererii de recuzare a judecătorului depusă de un avocat al acuzaţilor, a fost reluată pentru foarte scurt timp, magistratul care a analizat solicitarea respectivă fiind incompatibil, relatează gandul.info. Astfel, magistratul respectiv a mai analizat, în urmă cu două zile, o cerere de abţinere formulată de către judecătorul acestui caz, solicitarea respectivă fiind respinsă. Întrucât magistraţii se află în vacanţă judecătorească, oficialii Judecătoriei Vaslui trebuie să găsească un alt judecător, dintre cei aflaţi în concediu, pentru a veni la instanţă şi a analiza cererea de recuzare. Ca urmare, şedinţa a fost suspendată pentru a doua oară, până la găsirea unui alt magistrat. (ZCH NEWS)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Cei șapte tineri din Văleni, acuzați de viol, au fost întâmpinați vineri (14 august) dimineață cu huiduieli și fluierături de peste 300 de vasluieni veniți în fața Judecătoriei Vaslui, unde se desfășoară un nou termen al procesului, relatează Agerpres. Mai mulți localnici din Văleni care au venit la Vaslui pentru a-i susține moral pe cei 7 tineri au fost huiduiți și, ulterior, alungați din piațeta centrală a orașului.

„Nu vă e rușine? Ne-ați făcut județul de râs!”, „Ați venit să faceți ordine și la noi în oraș?”, „Nu vă e rușine, nu aveți mame, surori? Dacă ar păți și ele ce a pățit fata, tot i-ați susține? Fugiți la casele voastre!”, au strigat mai mulți vasluieni către grupul de localnici din Văleni. Aceștia din urmă au fost conduși de forțele de ordine în afara pieței.

Mai multe efective de jandarmi și polițiști sunt prezente la fața locului pentru a asigura ordinea.

Cele peste 300 de persoane, majoritatea femei de peste 40 de ani care au venit în brațe cu copiii lor, dar și vârstnici și tineri, sunt indignați că violatorii din Văleni nu sunt cercetați în stare de arest.

Mai multe persoane au spus că au venit la tribunal motivați de faptul că și ei au copii și nu își doresc să ajungă victime ale unui viol, iar agresorii să rămână nepedepsiți. „Avem copii. Ne temem pentru ei”, au mai spus vasluienii.

Pe 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, eleva s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localității Văleni, unde și-au mai chemat alți patru prieteni care au întreținut raporturi sexuale cu eleva împotriva voinței acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp din apropierea localității Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forțat victima să întrețină raporturi sexuale până când aceasta și-a pierdut starea de conștiență.

Cei șapte tineri au fost trimiși în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzația de viol și lipsire de libertate, toți în stare de arest preventiv.

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri – Boicu Ionuț Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan – au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, iar la același termen un magistrat a decis ca ei să fie judecați în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistrații judecătoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNumele profesorilor scoși din învățământ după frauda de la bacalaureat în Neamț
Articolul următorImportantă descoperire arheologică la poalele Cetăţii Neamţ!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.